Svenske dømt etter å ha tatt med kniv på matbutikken

Like før jul i fjor skapte 60-åringen en ubehagelig situasjon for ansatte og kunder da han stilte opp på matbutikken beruset og med kniv i bukselinningen.

Bøtelagt: En svensk mann er dømt i Nord-Troms tingrett for ordensforstyrrelse samt bæring av kniv på offentlig sted. Arkivfoto: Petter Strøm 

nyheter

Rettssaken mot den svenske mannen gikk i Nord-Troms tingrett tidligere denne uken. Han erkjente seg kun skyldig for tiltalepunktet knyttet til bæring av kniv på offentlig sted.

Beruset

Tiltalte hadde 18. desember i fjor drukket alkohol og tatt reseptbelagte smertestillende-medikamenter før han gikk til Coop Extra på Strandvegen litt før klokka 21.00. Mannen fremsto som beruset, og kom i prat med en annen mann utenfor butikken. Tiltalte ble etter hvert aggressiv og løp etter mannen, og et annet vitne ringte politiet mens tiltalte gikk tilbake til butikken.


Mann bar kniv i Krokelvdalen

Politiet anmelder mannen.

 

Bevæpnet

En butikkansatt, som kjente til tiltalte fra før, konfronterte 60-åringen og spurte hvorfor han var så sint, og fikk spørsmål tilbake om han «ville ha en smell». En vekter overtok så samtalen, men tiltalte tok tak i henne og dyttet henne ned på benken de satt på. Tiltalte hadde en kniv på seg som han oppbevarte i bukselinningen, som falt ut og vitnet grep tak i den. Mannen valgte da å forlate butikkområdet, og vekteren fulgte etter ham langs parkeringsplassen for å sørge for at politiet kunne pågripe tiltalte da de ankom like etter.

Dømt

Vitnene forklarte seg samsvarende i retten, og det ble også vist en video som viser at tiltalte mistet kniven, som hadde et 20 cm langt blad, på bakken.


Slapp ut av soning i desember 2017. Nå er 21-åringen tiltalt for 25 nye lovbrudd

Den omfattende tiltalen inkluderer grovt tyveri, trusler, vinningskriminalitet og vold mot offentlig tjenestemann.

 

Tiltalte domfelles for forstyrrelse av alminnelig fred og orden, samt bæring av kniv på offentlig sted og dømmes til å betale 10.000 kroner i bot, og inndragelse av kniven.