Planlegger befaring i Tamokdalen

Skal fly inn for å sjekke forholdene på bakken og i skredområdet hvor Niklas Nyman (36) fremdeles ligger begravd etter snøskredet på Blåbærfjellet 2. januar i år.

Dette bildet ble tatt etter at den tredje omkomne ble fraktet ned fra Blåbærfjelelt, i Tamokdalen, hvor fire utlendinger ble tatt av skredet.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix

nyheter

I januar i år omkom fire turgåere etter en skredulykke på Blåbærfjellet i Tamokdalen.

De fire omkomne er finske Mikael Sten (29), Niklas Nyman (36), André Stenfors (32) og svenske Disa Bäckström (29).


Vil gjøre nytt forsøk på å finne Niklas (36) etter dødsskredet i januar

Politiet vil neste uke gjøre undersøkelser på bakken i søksområdet etter snøskredet i Tamokdalen i Troms 2. januar.

 

TATT I SKRED 2. JANUAR: Det er finske Niklas Nyman (36) som fortsatt er savnet etter dødsskredet på Blåbærfjellet i Tamokdalen.  Foto: Politiet/Privat

 

Tre av de fire omkomne ble gravd fram og hentet ut 16. og 17. januar i år. På grunn av betydelige mengder pålagret snø og ny skredfare ble søket etter den siste savnede, Niklas Nyman, avsluttet 21.januar, ifølge politiet.

I dag, torsdag, skriver politiet på sine nettsider at de skal på befaring i området.

– Planen er at personell fra politiet og forsvaret flys inn med helikopter for å sjekke snødybde, snøkonsistens og forholdene for øvrig på bakken oppe i skredområdet. Formålet med befaringen er å vurdere forholdene i fjellet, veien videre blir besluttet etter at vi har fått vurdert informasjonen vi sitter med etter befaringen. Vi skal ikke utføre søk i denne omgang, sier lensmann Andreas Nilsen i Midt-Troms i til politiets nettside.