Lurte til seg en pulsmåler for hest og solgte mobiltelefoner han ikke eide. Nå er 28-åringen dømt

Mannen dømmes for bedrageri, forsøk på bedrageri og underslag.

28-åringen ble dømt i Nord-Troms tingrett.  Foto: Petter Strøm

nyheter

En 28 år gammel mann er i Nord-Troms tingrett dømt for flere ulike forhold.

I en periode fra 22. juli 2017 til 14. august 2017 bestilte og mottok 28-åringen en sykkelcomputer, en pulsmåler til hest og en pulsklokke fra en nettbutikk som hovedsakelig selger hesteutstyr.

Mannen oppga da feil person- og kontaktopplysninger og hadde ikke tenkt å betale for varene. Dette førte da til et tap på 10.335 kroner for bedriften. Det samme skjedde igjen, også fra samme nettbutikk, i perioden 23. til 24. august 2017. Da bestilte han nok en pulsmåler til hest og en pulsklokke. Dette medførte et tap på 6821 kroner for bedriften.


Svenske dømt etter å ha tatt med kniv på matbutikken

Like før jul i fjor skapte 60-åringen en ubehagelig situasjon for ansatte og kunder da han stilte opp på matbutikken beruset og med kniv i bukselinningen.

 

18. september fikk mannen feilaktig utlevert to mobiltelefoner av merket Samsung fra en butikk som selger mobiltelefoner i Tromsø. Disse solgte han videre, på tross av at han visste at avtalen ikke var fullført grunnet manglende kredittgodkjenning og at han ikke hadde betalt fullpris. Det oppsto da tap på 18.498 kroner for Telenor.

Mannen ble dømt for samtlige forhold og fikk i retten 30 timer samfunnsstraff. I tillegg må han betale erstatning til de involverte bedriftene.


Politiet vet hvem som brøt seg inn i luksusyacht, men likevel er saken henlagt

Roar og Hege Lorentsen har bodd i den 95 kvadratmeter store yachten siden 2016, men etter innbruddet tør ikke Hege lenger å sove der. Nå er båten lagt ut for salg.

 

Ifølge dommen har siktede vært plaget med betydelige psykiske helseproblemer og er i en rehabiliteringssituasjon. Retten mener at en ubetinget fengselsstraff kunne fått negative konsekvenser for rehabiliteringen.