Røykutvikling i hurtigbåt - én person kjørt til legevakta

56 passasjerer var om bord da det ble røykutvikling i maskinrommet til «Kistefjell». Én person skal ha pustet inn litt røyk og er kjørt til legevakta.

UNDER KONTROLL: Politiet melder at maskinrommet er lukket og brannen under kontroll. Ingen av passasjerene eller mannskapet er blitt skadet.  Foto: ØYVIND ASKEVOLD KAARBØ

nyheter

Litt etter klokka 10 fredag formiddag meldte politiet om at det hadde brutt ut brann i maskinrommet på hurtigbåten Kistefjell.

– Brannen oppsto bare noen minutter før båten skulle klappe til kai i Harstad, sier operasjonsleder Per Arve Aas.

Politiet ble varslet av Hovedredningssentralen etter at båten sendte ut en mayday-melding.

– Nå avventer vi hva brannvesenet sier, og så skal vi snakke med mannskapet. Det vil bli opprettet undersøkelsessak på brannen, sier Aas.

BRANN: Fartøyet tok seg til kai for egen maskin og blir nå gjennomgått av røykdykkere fra brannvesenet.   Foto: Lars Richard Olsen

Kort tid etterpå fikk båten lagt til kai. Maskinrommet er lukket og brannen er under kontroll. Det opplyses fra mannskapet på båten at ingen av passasjerene har vært eksponert for røyk eller på annet vis kommet til skade. Heller ikke noen blant mannskapet er blitt skadet, opplyser operasjonsleder Per Arve Aas overfor iTromsø.

Oljesøl skapte røyk

Alle nødetater rykket ut til kaia i Harstad og brannvesenet tok seg inn i båten. Det var tidlig uvisst om noen var kommet til skade.

En time etter den første meldingen skriver politiet på Twitter det ikke har vært flammer om bord. I følge brannvesenet er det oljesøl som har blitt varmet opp og skapt røyk. En person skal ha pustet inn litt røyk og er kjørt til legevakta.

BRANN: Fartøyet tok seg til kai for egen maskin og blir nå gjennomgått av røykdykkere fra brannvesenet.   Foto: Lars Richard Olsen

Ikke observert flammer

Boreal har lagt ut en pressemelding om at det ble observert røyk i maskinrommet på MS Kistefjell like før ankomst i Harstad fredag formiddag.

Fartøyet tok seg til kai for egen maskin og blir nå gjennomgått av røykdykkere fra brannvesenet. 

Det ble ikke observert flammer, men CO2-anlegget ble for sikkerhets skyld utløst manuelt fra bro og nødetatene ble varslet, skriver Boreal i pressemeldingen.

Fartøyet tok seg til kai i Harstad for egen maskin og passasjerene ble evakuert. Fartøyet er gjennomgått av branndykkere fra brannvesenet.

Boreal skriver videre at det ikke har vært brann i fartøyet:

«Foreløpige undersøkelser viser at røykutviklingen var oljedamp og eksos som følge av et motorhavari. Ett besetningsmedlem skal ha pustet inn litt røyk, og er blitt fraktet til legevakt. Utover dette skal det ikke være snakk om skader på passasjerer eller mannskap».