Knallhard konkurranse under Roregattaen lørdag

Lørdag ettermiddag var det hundrevis av tilskuere på årets robåtkonkurranse.

ÅRENE I VÆRET: Maritimt Center AS løfter årene i været for å illustrere at runden er over.   Foto: Alle foto: Tor Andre Markussen

nyheter

Totalt kjempet 18 lag om den glitrende pokalen som Tromsø Roforening har delt ut til vinneren siden 1952.

Styreleder for Tromsø Roforening, Ida Marie Bergland, var fornøyd med årets konkurranse og ønsket alle velkommen.

– Roregattaen er den årlige tradisjonen hvor deltakerne konkurrerer i livbåtkapproing. I år er det totalt 18 lag, fordelt på 9 herrelag, 4 damelag og 5 miksede lag. Målet er at folket skal ha det gøy, samt skape litt liv, og jeg ønsker alle velkommen, sier Bergland.


Per Wiggo (70) er roregattaens stemme i speakeren for 44. gang: – Så lenge kjeften er på rett side av kroppen, holder jeg på noen år til

Ifølge ramfjordingen var det tilfeldigheter som ledet ham til jobben for en mannsalder siden.


Intern kamp: – Vi skal knuse dem

For enkelte bedriftslag var førsteplassen ikke det viktigste. Laget til Maritimt Center AS meldte seg på konkurransen med ett konkret mål: De skulle slå ut konkurrenten «Pedersen Brøyting».

– Konkurransen er et fint og sosialt arrangement, men for vår del hadde vi et klart og døende ønske om å slå ut «Pedersen Brøyting». Dette gikk som det måtte gå, og vi slo dem med en margin på 16 sekunder, sier deltakerne fra Maritimt Center AS, Benjamin Modell og John Harry Sundstrøm.

TØFF KONKURRANSE: Maritimt Center AS stilte med eget bedriftslag. Målet var å slå konkurrenten «Pedersen Brøyting» AKA «Asfalt Piratene».  

Konkurrenten Pedersen Brøyting deltok under aliaset «Asfaltpiratene», hvor alle medlemmene stilte med matchende t-skjorter. Kapteinen for piratene, Tore Pedersen, var positiv til arrangementet.


Bybildet:

Da man lærte seg å ro like etter man lærte seg å gå

Det ble gjerne slik i en kystby som Tromsø at folket ble nært knyttet til sjøen. Man lærte å ro like etter at man lærte å gå til støa eller kaia – som vi ser noe av på vårt hovedbilde.


– I arbeidet vårt har det vært lange og tunge arbeidsdager for de ansatte. Derfor er det meget bra med denne typen sosiale aktiviteter. Når det gjelder utsagnet fra Maritimt Center så kan jeg fortelle at vi skal knuse dem til neste år, sier Pedersen med et glimt i øyet.

I kveld er alle deltakerne invitert til Full Steam, hvor Tromsø Roforening arrangerer fest. Lørdag ettermiddag hadde Asfaltpiraten Adrian Thomassen allerede startet festforberedelsen til fest på puben ved kaianlegget.

– Vi ble slått på tiden av Maritimt Center, men vi skal vinne festen, uttaler en smilende og fornøyd Thomassen.

«ASFALT PIRATENE»: Bedriften Pedersen Brøyting stilte med eget lag under kallenavnet «Asfalt Piratene». Adrian Thomassen (vendt mot kameraet) innrømte at de tapte mot Maritimt Center.  

Roregatta-resultater:

Menn:

1: Econor Betong: de hadde 2:59

2: Frost Kraft: 3:17

3: Econor Tømmeravdelingen: 3:23


Damer:

1: Norlandia-damene 3:30

2: Hverdagsheltene: 3:46

3: Eidhaugen Pink Ladys 3:47


Mikslagene:

1: The Crazy Bunch 3:33

2: Roald Madsen PMS 3:47

3: Bratsj Over Troubled Water 3:53