Fylkets sterkeste menn laget show på Mandelasletta

Under lørdagens bygg- og anleggsmesse boblet testosteronet da Volvo Maskin arrangerte strongman-show på Mandelasletta i Tromsdalen.
nyheter

Lørdag ettermiddag samlet hundrevis av jublende tilskuere seg på standen til Volvo Maskin. Der skulle seks av de sterkeste mennene i Troms konkurrere om hvem som var sterkest i årets strongman-show.

«SYLVESTER STALLONE»: På showet gikk denne styrkeløfteren under kallenavnet «Sylvester Stallone». Her velter han dekk i øvelsen dekkvelt. 

Seks menn fra Troms med

Fredrik Zahl Karlsen fra Volvo Maskin bestemte seg for å kjøre strongman-show i Tromsø fordi de tidligere hadde hatt positive opplevelser av dette fra et lignende arrangement i Stavanger.

– Vi arrangerer typiske strongman-øvelser som farmers walk, dekkvelt og bæring av tønner. Siden vi har stand på årets messe er tanken at showet kan bidra til mer oppmerksomhet rundt Volvo. Tidligere i år ble det samme gjort i Stavanger, og det er på grunn av dette at vi arrangerer i Tromsø. I dag er det seks menn fra Troms som deltar i konkurransen, forteller Karlsen.

TRENT I TI ÅR: Chresten Thorwarth har trent styrke i ti år og deltok på årets Strongman show. 

Har trent i 10 år

En av deltakerne i showet var Chresten Thorwarth. Han hadde trent i mange år, men trodde at enkelte andre konkurrenter var bedre forberedt enn han selv.

– Vi skal gjennom flere øvelser, blant annet dekkvelt hvor jeg tror hvert dekk er på cirka 376 kilo. I tillegg skal vi bære 110 kilo i hver arm å gå gjennom banen, såkalt farmers walk. Jeg har trent i cirka 10 år, men la opp for to år siden. Derfor tror jeg at enkelte andre i konkurransen er bedre forberedt enn meg, forteller Thorwarth med et smil.

110 KILO I HVER ARM: Øvelsen farmers walk innebærer at deltakerne må bære 220 kilo over banen. Her bærer Chresten Thorwarth 110 kilo i hver arm. 

 

Ikke bare strongman-utøverne skulle løfte vekter i konkurransen. Underveis i showet fikk tilfeldige tilskuere anledning til å demonstrere sin styrke gjennom visse utmattelsesøvelser. Én av disse var en brudgom fra et utdrikningslag forkledd i et gulaktig- og tegneserielignende kostyme.