Vedtar selvmordssikring av Sandnessundbrua

Tirsdag stemte fylkestinget nei til å selvmordssikre Sandnessundbrua. Dagen etter ble det vedtatt at de ønsker at selvmordssikringen av brua skal starte allerede i år.

VEDTATT: Selvmordssikring av Sandnessundbrua ble vedtatt i fylkestinget på onsdag.  

nyheter

Forslaget ble onsdag fremmet av Ap, Sp, Krf og Venstre, som tirsdag stemte nei til forslaget fremmet av opposisjonen.

I onsdagens forslag estimeres det at den anslåtte kostnaden for selvmordssikringen av Sandnessundbrua vil være på rundt 14 millioner kroner, og fylkestinget ber fylkesrådet iverksette selvmordssikringen med oppstart i 2019.

Fylkestinget ber samtidig om at oppstartsmidler innarbeides i budsjettreguleringen i oktober 2019.

– Vi har ikke snudd

Fylkestingsrepresentant Torbjørn Bongo (Ap), som i går var blant posisjonspolitikerne som stemte nei til forslaget, forklarer at de ikke har snudd i saken.

– Fra posisjonens side hadde vi en plan for hvordan vi skulle behandle dette. Vi er i henhold til planen. Jeg ser også at man i går forsøkte å slå politisk mynt på at vi stemte nei til opposisjonens forslag, sier Bongo.

– Hva er forskjellen mellom forslaget som ble stemt nei til på tirsdag og forslaget som ble vedtatt på onsdag?

– Opposisjonen fremmet et forslag og satte en bestemt sum på 14 millioner kroner, mens vi ønsket å kvalitetssikre tallene og finne økonomiske løsninger for hvordan dette kunne gjøres, sier Bongo og fortsetter:

– Etter min mening tok opposisjonen litt snarveier med sitt forslag, mens vi gjorde det på en slik måte posisjonspartiene var enige om. Mest mulig korrekt, sier Bongo.

– Det viktigste nå er at det faktisk er vedtatt, legger han til.

Enstemmig vedtatt

Ifølge Bongo ble onsdagens forslag vedtatt av et enstemmig fylkesting.

– Ordren er gitt, så nå forventer vi at fylkesrådet følger opp. Det er en del ting som skal gjøres, sier Bongo.

I tillegg til at Sandnessundbrua nå skal selvmordssikres, skal også andre bruer i fylket vurderes.

– Vi har bedt om at det skal lages en helhetlig plan for sikring av bruer i Troms. Problemet gjelder ikke kun Sandnessundbrua, det er flere bruer i fylket som må vurderes. Dette betyr ikke at alle bruer skal sikres, men at bruene skal vurderes og sikres der det er behov, sier Bongo.