Her skal de skape ungdomsklubb i sentrum

Et unikt samarbeidsprosjekt skal sørge for at ungdommen i Tromsø ikke trenger å reke gatelangs i de stille sommermånedene.

Sommerklubb: Markus Kotavuopio, Noah Gaup Astete og Rebecka Pedersen Ekeland i sofaen skal forme klubben og innholdet. Jonny R. Hanssen (Fritid), Ida Jakobsen og Sander Torneus fra The Edge, Edd Gansmoe og Sofie Bjørnå hos Utekontakten skal stå for resten. 

nyheter

Initiativet kommer fra sentrumshotellet The Edge. Konferansehotellet har et nytt møterom i Brennbygget som blir stående tomt i sommer, og direktør Ida Jakobsen tilbyr nå å skape en arena for ungdom mellom 13 og 17 år som ikke har store ferieplaner.

– Vi fikk ideen for noen uker siden, så dette har falt på plass veldig fort. Det har vært mye mediedekning rundt ungdommen i byen det siste halvåret, og kommentarene fra ungdommene selv har vært at de mangler en plass i sentrum hvor de kan henge. Vi har plass, så hvorfor ikke her? spør Jakobsen.


Ungdommer lager bråk på havneterminalen:

Politiet: – De har ingen hemninger med å ty til uprovosert vold og trusler

En 16 år gammel gutt er anmeldt etter at han skal ha sparket i og etter politiet da politiet tok kontroll på ham på havneterminalen i helga.


Nesten tilbud hver dag

Prøveprosjektet er et samarbeid mellom hotellet, Tromsø kommune ved Utekontakten og Fritidsseksjonen samt politiet.

«Klubben» vil blant annet utstyres med spillkonsoller, brettspill og pingpong-bord, og tilbudet formes av ungdom tilknyttet Ungdommens møteplass Tromsø (UMT). De har tilbud for ungdommet mandager og onsdager, og sommerklubben til The Edge vil ha åpent tirsdager (15.00-21.00) og fredager (15.00-20.00) fram til 16. august.


Røymo lover at ungdomstilbud får fortsette

Tromsø Ungdomsråd er bekymra for at Ungdommenes Møteplass i Tromsø ikke skal få midler til å fortsette driften, men Kristin Røymo garanterer for prosjektet.


– Dette er vel første gang vi har et tilbud for målgruppen nesten hele uka, så det er veldig gledelig, sier Jonny R. Hanssen, leder for Fritid.

– Ungdommer vil selv være med å forme tilbudet og skape en plass de vil henge. Det blir spennende å se hvor mange som tar tilbudet i bruk.


336 barn har vært hos Utekontakten i 2018: – De glemte barna er fortsatt glemt

Til tross for politikerbesøk og fagre løfter etter iTromsøs artikkelserie, har lite endret seg for byens barn og unge som lever i utenforskap. – Behovene er stadig like store og boligene mangler fremdeles, sier Sofie Bjørnå i Utekontakten.


Jobber og inspirasjon

The Edge jobber med å finne flere samarbeidspartnere i byens næringsliv. De håper bedrifter vil bidra med å stille opp til uformelle samtaler med ungdommen og gi inspirasjon og råd om potensielle karriereveier, mens Fritid vil stable Småjobbsentralen på beina igjen og forsøke å finne småjobber.

– The Edge har utfordret næringslivet med å tilby restjobber og mindre oppdrag til ungdommen, og vi vil oppfordre privatpersoner til å gjøre det samme. Det kan være lagertelling, maling eller gressklipping og slike ting. Vi tenker at det kan være en god kombinasjon hvor ungdommer får en plass de kan slappe av med venner og samtidig finner seg en liten jobb om de skulle ønske det, sier Hanssen.


LES VÅR ARTIKKELSERIE OM DE GLEMTE BARNA HER!