Nets og Vipps med ny avtale: – Forbereder oss på et kontantløst samfunn

Nets har stått for driften for BankAxept siden oppstarten. Nå er avtalen som sikrer at det fortsetter slik på plass.

  Foto: Fredrik Hagen NTB scanpix

nyheter

– Når du har vært i butikken og betalt noe med kort, så har det som regel fungert veldig godt. Denne avtalen sikrer at det skal fortsette å være sånn, sier Frode Åsheim, norgessjef i betalingsselskapet Nets.

Vipps og Nets har inngått en ny avtale som innebærer at Nets fortsatt skal stå for behandlingen av alle BankAxept-transaksjoner for Vipps, og at Nets samtidig skal bistå Vipps i utviklingen av nye tjenester.

Parten vil ikke gå ut med hvor mye avtalen er verdt.

De fleste korttransaksjoner i Norge går gjennom BankAxept-systemet.

BankAxept, Vipps og BankID slo seg sammen i juli 2018, og ble Vipps AS. Det nye selskapet eies av bankene i Norge.

Strategisk samarbeid

Avtalen har en varighet på over fem år.

– Driftsleveransene fra Nets har vist seg å være av høy kvalitet, og det er nok ikke mange leverandører som kan vise til en oppetid på 100 prosent siden 2009. Avtalen sikrer at vi også i fremtiden har en driftssikker plattform for BankAxept, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Åsheim i Nets sier at avtalen er litt mer enn en klassisk underleverandør-avtale, siden selskapene samtidig inngår et strategisk partnerskap.

I mars fortalte de to selskapene om en faktura-avtale, der de hadde som mål å gjøre samfunnet papirløst.

– Denne avtalen er litt i samme ånd. Med det strategiske samarbeidet forbereder vi oss på et kontantløst samfunn med BankAxept i bunnen, sier Åsheim.

Åtte av ti

Nets har stått for driften av BankAxept siden 1993, og i 2018 ble bankkort med Bank Axept benyttet 1,64 milliarder ganger, og utgjorde om lag åtte av ti kortkjøp i Norge.

– Det er en viktig avtale for Nets. Vi driver med betaling, og selv om vi har blitt europeiske, så er det Norge og Danmark som er størst for oss, sier Åsheim.

Som del av avtalen skal Nets blant annet modernisere betalingsplattformen ytterligere, slik at Vipps vil fortsette å tilby betalingstjenester med høy driftsstabilitet.

– Avtalen gjør at vi kan fortsette å lage en base som gjør at vi er robust og trygg når vi går ut i Europa. Det vi får til i Norge er kanskje noe andre land også kan ha nytte av, sier Åsheim.