Norwegian kutter langdistanseruter til vinteren

Norwegian bekrefter at de legger ned langdistanserutene fra København til New York, Los Angeles og Fort Lauderdale i vinterprogrammet 2019/2020, melder nettstedet Check-In.

RUTEKUTT: Norwegian kutter flre av sine langdistanseruter.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

I tillegg kuttes rutene fra Oslo til Los Angeles og Orlando, og fra Stockholm til New York og Orlando.

Samtidig som Norwegian reduserer rutetilbudet til USA fortsetter de å fly til både Bangkok og Krabi i Thailand til vinteren. E24 omtalte i mai at Norwegian vurderte flere rutekutt til vinteren og at alle de fem rutene mellom København og USA var fjernet fra bookingsystemet.

I tillegg var en del ruter fra Oslo og Stockholm til USA også tatt ut.Norwegian uttalte den gangen av vinterprogrammet ennå ikke var endelig besluttet og at det derfor kunne komme endringer.Norwegians danske kommunikasjonssjef Andreas Hjørnholm bekrefter de tre rutekuttene overfor Check-In.

Han peker på at kuttene i vinterprogrammet er en del av Norwegians pågående program for kostnadskutt kalt «Focus 2019», og at Norwegian «fokuserer på ruter som gir overskudd».

– Det betyr at vi har gått gjennom rutetilbudet med lupe for å se hvilke ruter som bidrar med det de skal, sier Hjørnholm til nettstedet.

Lav lønnsomhet er samtidig bare en av faktorene som bidrar til rutekuttet. Det gjør også problemene med Rolls-Royce-motorene på Norwegians langdistansefly:

– Vinterstengingen av rutene henger også sammen med at våre Dreamlinere (langdistanseflyene, journ.anm.) skal til inspeksjon oftere enn medregnet. Vi kommer simpelthen til å kjøre mer vedlikehold på 787-flyene enn beregnet, sier Hjørnholm til nettstedet.