Kvinne funnet blodig og bevisstløs i sentrum – bekreftet død

Uklart hva som har skjedd. Politiet etterlyser vitner.
nyheter

Oppdatert: Politiet avslutter etterforskningen: – Dødsfallet hadde naturlige årsaker

En kvinne i 60-åra ble i sekstiden søndag morgen funnet bevisstløs med blod i ansiktet i krysset mellom Rådhusgata og Skolegata, melder Troms politidistrikt.

KRYSSET: I dette krysset ble kvinnen funnet.  Foto: Trond Karlstrøm

Klokken 09.48 meldte politiet på Twitter at kvinnen var bekreftet død av UNN. De melder også at de pårørende er varslet.


Vil komme i kontakt med fører av hvit Toyota

Politiet ønsker å prate med føreren av en hvit Toyota, for å høre om de har sett noe.

 

Etterlyser vitner

Politiet hadde opprinnelig en mistanke om at kvinnen kunne ha blitt påkjørt, men det er i formiddagstimene ikke holdepunkter for å fastslå dette.

– Vi har ikke noen holdepunkter for å fastslå at noe kriminelt ligger bak, men holder alle muligheter åpne i og med at ingen har sett noe. Det må etterforskes bredt, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til iTromsø i 11-tiden.

Politiets krimteknikere jobber søndag formiddag på stedet hvor kvinnen ble funnet.   Foto: Tor Arne Markussen

Politiet mistenkte først at kvinnen kunne ha blitt påkjørt.

– Det kunne gi inntrykk av en påkjørsel, men når man undersøker veibanen og personen, er det ikke holdepunkter for å fastslå dette, sier Meyer og fortsetter:

– Vi skal undersøke stedet ytterligere, gjøre en teknisk undersøkelse, og det skal i tillegg gjøres en utvidet etterforskning med søk etter vitner i nabolaget.

UNDERSØKELSER: Politiet gjennomfører tekniske undersøkelser i området.  Foto: Trond Karlstrøm

 

Var på vei til jobb

Politiet har foreløpig ingen teorier om hva som kan ha skjedd. Kvinnen skal obduseres på UNN, men tidspunkt for dette er foreløpig ikke klart.

– Kvinnen kan ha fått et illebefinnende. Etterforskningen skal bringe klarhet i om det kan ligge noe straffbart bak dette, sier Meyer.

Ståle Luther, fungerende enhetsleder på felles etterforskningsenhet, forteller at kvinnen sannsynligvis var på vei til jobb.

Mistenker dere at det ligger noe straffbart bak dødsfallet?

– Det kan være en av mange hypoteser, men vi etterforsker bredt og det er flere hypoteser. Den innledende etterforskningen vil kunne peke oss i riktig retning. Vi holder fortsatt åpent, sier Luther.