Babcock-flyene kan ikke lande på en rekke flyplasser i Nord-Norge

Mandag tok Babcock over ambulanseflyberedskapen i landsdelen. Nå avsløres det at en rekke av flyene deres ikke har kunnet lande på mindre flyplasser.

Etter at Babcock tok over ambulanseflyberedskapen mandag har de ikke kunnet lande eller ta av fra en rekke små flyplasser i landsdelen.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Når en rekke av flyene som er operative ikke kan lande på flertallet av flyplassene, er dette i ferd med å bli en katastrofe, sier Sandra Borch, stortingsrepresentant for Senterpartiet, til NRK.

Både Luftambulansetjenesten og Babcock sier at overtakelsen av kortbanenettet i nord har gått som planlagt og at flyberedskapen er tilfredsstillende. NRK avslører imidlertid en annen virkelighet.

En oversikt fra flyoperasjonsbasen ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) viser at størsteparten av deres operative fly ikke kan lande eller lette fra mindre flyplasser. Dette inkluderer flyplassene i Hammerfest, Berlevåg, Båtsfjord, Hånningsvåg, Mehamn, Vadsø, Vardø og Sørkjosen.

Årsaken skal være at de fleste flyene som kan lande på kortbanenettet har vært brukt i opptrening av personell siden mandag.