I dag kommer dommen i Ludvigsen-saken

Torsdag faller dommen i saken mot Svein Ludvigsen.

Svein Ludvigsen: Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang.   Foto: THERESE LARSEN

nyheter

Tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen er i Nord-Troms tingrett tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn.

Ludvigsen nekter straffskyld og forsvarerne har bedt om full frifinnelse.


Forsvarerne ber om at Svein Ludvigsen frifinnes

Forsvarerne sier i retten at dette er en kamp om troverdighet, og mener det ikke finnes bevis for at det har vært seksuell omgang mellom Ludvigsen og to av de fornærmede.

 

– Vi legger ned påstand om at Svein Ludvigsen frifinnes, subsidiært at han dømmes på mildest mulige måte og at han frifinnes for de erstatningskrav som fremmes, sa advokat Per Johan Zimmer under forsvarets prosedyre i rettens siste dag, etter at saken hadde gått for retten i to uker.


Aktor om Ludvigsens løgner: – Hvorfor skal vi tro ham i dag?

Aktor tegner i sin sluttprosedyre et bilde av en fylkesmann som utnyttet seg av sin stilling, som løy til politiet og som manipulerte og presset fornærmede.

 

Aktor Tor Børge Nordmo vil gi Ludvigsen over fem års fengsel. Nordmo tegnet i sin sluttprosedyre et bilde av en nokså kynisk mann.  

– Jeg legger derfor ned påstand om at Svein Ludvigsen dømmes til fem år og seks måneders fengsel, sa Nordmo under prosedyren.