Slik blir været de neste dagene:

Finn fram badebuksa – nå blir det 20 grader!

Rundt 20 grader, lite skyer, lite vind og null nedbør. Det er fasiten for været de neste dagene i Tromsø.

Badetemperaturer: Vel, badetemperaturer for de tøffeste. Med 20 grader i lufta søndag og mandag skal man kunne klare å lure seg en tur i havet. Her fra en finværsdag i Grøtfjord i fjor sommer.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Søndag rundt lunsjtider var det 17,7 grader oppe ved Vervarslinga, mens flyplassen måtte nøye seg med 15,7 grader på grunn en litt kjøligere bris nede ved havet.

Det skal likevel bli varmere i løpet av søndag.


 

– Det er østavinden som kommer inn fra innlandet med varmluft både søndag og mandag. Begge dagene vil vi få opp til 20 grader. Det er ingen skyer som vil ødelegge for finværet og rolige vindforhold. Mandagen vil bli en ønskereprise av søndagen, men med muligheter for tåke først på dagen helt ytterst på kysten, sier vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis på Vervarslinga i Tromsø.

– Det fine er at man ikke trenger å reise sørover, det blir like temperaturer der som her.


Her er byens beste badestrender

Frister det med en tur på stranden i godværet? Her har du en oversikt over byens beste strender.Synkende temperatur

Om du vil bade, er det nok lurt å benytte seg av mandagen, for allerede tirsdag synker temperaturen noe.

– Tirsdag vil bli veldig fin, men temperaturen synker til 16–17 grader. Det er jo ikke så ille, men vinden dreier til nordøst og senker temperaturen gradvis. Det vil bli perioder med skyer, men ikke noe som ødelegger veldig. Det vil i hovedsak være sol hele dagen, sier meteorologen.


Her er alle Tromsøs værrekorder

Vi har samlet sammen alle nevneverdige værrekorder for Tromsø, siden målingene begynte ved Vervarslinga for Nord-Norge i 1920.

 

Null nedbør i sikte

Det mest gledelige er nok at det kan se ut til at vi slipper nedbør i overskuelig fremtid etter 19 (!) dager med nedbør på rad.


Juni var våtere og kaldere enn normalt, men nå har meteorologen en gladmelding

Det regnet mer enn normalt i årets første sommermåned.


– Akkurat nå ser det ut til at vi slipper nedbør hele uka. Temperaturen dropper på onsdag til rundt 13 grader og holder seg sannsynligvis rundt der ut uka takket være vindretningen fra nordøst. Det vil bli noe mer skyet, men fortsatt perioder med sol, sier Sarchosidis.


«Klaudius» tegnet en reaksjon på drittværet i nord. Nå har den nådd over 200.000.

Det er ingen tvil om at tromsøværingene er værsyke for tiden. Reaksjonene på Odd Klaudiussens tegning viser at vi heldigvis tar det med en god dose humor.