Her skal det monteres 50 merder i året

AKVA group har signert femårsavtale med kommunen.

PLASTMERDER: AKVA group skal årlig montere 50 plastmerder på anlegget i Tromsdalen. Avbildet er montør Kim Rune Einmo. Foto: Pressebilde 

nyheter

Det nye monteringsanlegget i Tromsdalen ble tatt i bruk høsten 2018, og er firmaets femte monteringsplass for plastmerder langs Norskekysten. Fra før av har gruppen monteringsplasser i Mo i Rana, Sandstad og på Bømlo.


Kommunen sier ja til et gigantisk oppdrettsanlegg utenfor Vengsøya

Det er selskapet Arctic Offshore Farming (AOF) – som eies av trønderoppdretterne Norway Royal Salmon – som har søkt om å få plassere to forskningsmerder ved Fellesholmen, 2,5 kilometer vest for Vengsøya.

 

Nå varsler de økt aktivitet i Tromsø og Nord-Norge etter å ha signert en femårig leieavtale med Tromsø kommune, med mulighet til forlengelse.


Laksedød i fire anlegg ved Kvaløya – Fiskeridirektoratet og KSAT koblet inn

Oppdretterne hevder laksedøden har avtatt onsdag. Fiskeridirektoratet og KSAT i Tromsø bistår næringen.

 

– Anlegget på 180 x 80 meter vil være montasjeplass for merder fra Vesterålen i sør til Finnmark i nord. Etter montering blir merdene fortøyd i Tromsøysundet før de blir slept videre med båt, forteller leverandøren i et presseskriv.