Vil gjøre det enklere for sesongarbeidere å kjøre snøskuter

Statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet mener det bør bli enklere for personer som ikke bor i Norge å få førerrett for snøskuter.

illustrasjonsbilde  Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

nyheter

– Det bør bli enklere for personer som ikke bor i Norge å få førerrett for snøskuter i Norge. Dette kan gjøre det enklere for norske foretak å benytte utenlandske arbeidere i sesongarbeid innen turistnæringen. Trafikksikkerheten ivaretas ved at førerne har gjennomført opplæring og bestått prøve etter norske regler, sier statssekretær Tommy Skjervold i en pressemelding.


Regjeringen gir kommunene økt råderett: Går for endring av skuterregler

Stortingspolitiker Kent Gudmundsen (H) og resten av regjeringspartiene går nå for en forskiftsendring som skal gi kommunene større råderett i saker som gjelder snøskuterkjøring til hytter.

 

Uttalelsen kommer i forbindelse med at Vegdirektoratet sender på høring forslag om at det kan gis nasjonal førerrett for snøskuter (klasse S) til personer uten fast bopel i Norge når de har gjennomført opplæring og bestått prøve etter norske krav.


Åpnet den første skuterløypa i Målselv torsdag

Skjærtorsdag åpnet den nye skuterløypa i Målselv.

 

Ifølge pressemeldingen har disse endringene vært etterspurt av bransjen og NHO, da det i dag er krav om fast bopel for å få slik førerrett.

Høringsfristen er 1. september.


Tromsøværingene strømmer til scooter-paradis: – Det blir litt herjing. Det er jo gøy med fart

Hvis ønsket ditt var å komme til høyfjellet for å finne ro og nyte naturen, så er du nok på feil plass.