Anmelder kommunal leder

Onsdag leverte Tromsø kommune inn anmeldelser på den kommunale lederen og en ansatt.

Rådhuset i Tromsø  Foto: Tor Farstad

nyheter

I slutten av juni skrev Nordlys om en kommunal lederen som skal ha solgt kommunale mobiltelefoner, felger og dekk til personer som har overført betaling til hans private konto.

Onsdag ettermiddag sendte Tromsø kommune en anmeldelse til Troms politidistrikt.


Anmelder mulig misbruk av offentlige midler: – Det er så alvorlig som det kan bli

Ordføreren innkalte mandag til ekstraordinært formannskapsmøte for å bli orientert om hvordan kommunen jobber med saken om mulig misbruk av offentlige midler.

 

De siste ukene har en revisjonsgruppe jobbet med å kartlegge omfanget av saken. Denne rapporten skulle danne grunnlaget for anmeldelsen, som ble levert onsdag ettermiddag.

Juridisk rådgiver ved Tromsø kommune, Gry Caroline Dons, bekrefter at Tromsø kommune har levert en anmeldelse til politiet, men vil ikke komme med utdypende kommentarer.

Ansatt også anmeldt

Ifølge Nordlys skal også en av den kommunale lederens ansatte ha kjøpt inn dekk som senere er solgt privat. I samme sak kommenterer Dons at begge personene har blitt anmeldt for underslag av kommunale midler for et ukjent pengebeløp.

– Dette er en politisak nå og da må dere høre med dem om hva som skjer videre, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

Ettersom anmeldelsen gikk i posten onsdag ettermiddag, vil det trolig ta et par dager før politiet har den i hende.

Det har ikke lyktes iTromsø å få kontakt med den kommunale lederen for kommentarer.