Har startet kronerulling til ny luftegård ved Hjelpesenteret

Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø kjører kronerulling til en ny luftegård for kattene som bor på Hjelpesenteret ved Prestvannet.

DYREVELFERD: Nestleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, Hege Gausdal Foshaug, setter dyrevelferd høyt og ønsker en luftegård til kattene. Her med kattene Romeo (t.v.) og Lilly (t.h.). 

nyheter

Etter at kattene fikk flytte inn på det nye Hjelpesenteret i fjor, har Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø kjent på savnet etter en luftegård til sine firbeinte beboere. De ber derfor om hjelp utenfra og har startet en kronerulling på innsamlingstjenesten Spleis.no. Til nå har de samlet inn 15.630 kroner fordelt på 69 givere.

Nestleder i Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø, Hege Gausdal Foshaug, forteller at de har satt av midler til luftegård i budsjettet, men at de til nå har brukt 800.000 kroner på veterinærutgifter bare i år.


Varsler om løse hunder i hekkeområdet ved Prestvannet

To løse fuglehunder sprang rundt i myra like sør for Prestvannet der en stor mengde fugler hekker.

 

– Vi vet ikke hvor mye det vil koste med en helt ny luftegård, det kommer an på hvor gode avtaler vi får, forteller Foshaug.

Frir til byggebransjen

I tillegg til kronerullingen frir de også til den lokale byggebransjen i byen i håp om å finne en flink byggherre som kan sørge for at luftegården bygges.

– Vi har et intenst ønske om at siste rest etter brannen i 2017 omsider kan fjernes, forklarer Foshaug.

STORT OMRÅDE: Utenfor hjelpesenteret har de et stort område til å bygge luftegård. Hege Gausdal Foshaug (t.v.), Susanne Langvad og Gunhild Steffensen Johansen håper på hjelp fra byggebransjen. 

Foreløpig er det ingen som har tatt kontakt med Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø angående å bygge luftegården. Det er en stor jobb som skal gjøres, med tanke på at det må graves opp og legges nye masser.

I tillegg skal det være tak over luftegården og det må støpes en ordentlig ringmur slik at dyrene ikke kan greve seg ut.

Klar til å begynne

De frivillige i Dyrebeskyttelsen er klare for å få i gang byggingen og venter bare på at noen skal svare på frieriet slik at befaringen og jobben kan starte.


Jan betalte over 50.000,- for å få operert Mons (2) etter en påkjørsel: – Han er verdt alle pengene

For matfar Jan Solberg var det aldri et spørsmål om penger da katten hans ble alvorlig skadet.

 

– Vi tenker på dyrevelferd og vi vet at en luftegård gir mer livskvalitet til kattene.

Foshaug forteller at de er avhengig av å få inn noen som kan bygge luftegården og at de har fått gode tilbakemeldinger fra publikum som er engasjerte i saken og hjelper til med å dele den på sosiale medier.

Mer jobb for avdelingen i Tromsø

Det er ikke bare luftegård som står på planen om dagen. Dyrebeskyttelsen Norge Tromsø har også måtte legge ned virksomheten i Midt-Troms på grunn av mangel på frivillige ressurser.


Sto om liv og død for «Dennis» – nå blir det barne-TV om dramaet

Pointeren «Dennis» holdt på å stryke med da han ble angrepet av kjøttetende bakterier. Nå lager NRK Troms TV-serie for barn om dyr som har svevd mellom liv og død.

 

Derfor har nå Tromsø-avdelingen tatt over det administrative og den daglige driften i Midt-Troms. Avdelingen i Tromsø dekker nå det meste av fylket, utenom området Harstad, Bjarkøy og Gratangen.