Brann i avfallsbinge på Skattøra

Årsaken til brannen er så langt ukjent, men trolig er feilsortert avfall synderen.

  Foto: Christoffer Indal

nyheter

Nødetatene rykket ut klokka 16.15 mandag til Kvitebjørn Varmes anlegg på Ringveien etter melding om at det brenner i en avfallsbinge.

Like før klokka 16.30 melder brannvesenet at de har kontroll på stedet.

– Det har vært åpne flammer i en avfallsbinge, men noe mer konkret kan vi ikke si nå. Vi er på stedet, og det vil opprettes sak på forholdet, sier operasjonsleder Kåre Munkvold hos Troms politidistrikt.

En person som var eksponert for røyk ble sjekket av helse på stedet.

Slukket selv

Brannen skal ha oppstått enten på transportbåndet som fører ned til bingen eller inne i selve bingen, men det er så langt ikke kjent hvordan det skjedde.

– De holdt på å slukke selv mens de meldte fra til oss om brannen, og da vi kom fram hadde de fått slått ned det verste av det. Nå holder vi på med etterslukking og vi vil måle temperaturen for å forsikre oss om at det er kaldt før vi forlater stedet, opplyser Tore Hagerup hos 110-sentralen i Tromsø.

Skjer 4-5 ganger i året

Frank Mathillas, daglig leder for Kvitebjørn Varme, er på ferie i disse dager, men har blitt informert om hendelsen mandag.

– Dette har skjedd før og vil skje igjen. Det er mest vanlig rundt juletider når folk feilsorterer fyrverkeri, men det skjer 4-5 ganger i året at vi har branntilløp her, sier Mathillas.

– Det er avfall som kommer inn til Remiks og som tar fyr i kverna. Folk kaster batterier, gassbokser og andre ting som ikke skal hit, og siden dette dessverre er så pass vanlig, har vi et automatisk deteksjonssystem som registrerer varmeutvikling. Da går det en alarm hos oss og Remiks, og systemet legger skum og vann på brannen automatisk. Det var dette systemet som slukket brannen i dag.

Mathillas sier anlegget allerede er i normal drift mandag ettermiddag.