Fjernet trær på Storhaugen, men lover at bjørkealleen skal bestå: – Blir nok penere enn før

Til tross for tidligere lovnader, har utbygger allerede fjernet to av trærne fra bjørkealleen inn mot Storhaugen.

BJØRKEALLE: To av trærne på venstre side av bjørkealleen inn mot Storhaugen er fjernet av utbygger.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Vi blir sannsynligvis nødt til å fjerne alle trærne på den siden, sier Ivar Olsen, daglig leder i Nor Bygg AS, utbygger og prosjekteier for Storhaugen-prosjektet.

I forbindelse med byggingen av 29 leiligheter på Storhaugen i krysset Conrad Holmboes vei/Clodiusbakken, har de allerede fjernet to av tre trær fra sørsiden av alleen. Men Olsen forklarer at de vil erstattes med nye.


Skal ha bygget for nærme naboen – nå skal kommunen undersøke saken

Tromsø kommune varsler i et brev til Norconsult AS om tilsyn i forbindelse med tiltak på naboeiendom på Storhaugen.

 

Måtte fjerne trær

I februar tilbakeviste Olsen påstander om at de allerede da hadde fjernet trær fra alleen.

– Dersom vi har berørt trær som skal bevares, er det ille, men det har vi ikke gjort. Vi har fjernet en del trær inne på byggeområdet, men ingenting er rørt i alleen, sa Olsen til iTromsø 8. februar i år.


Har solgt 19 av 29 leiligheter på Storhaugen

Etter at leilighetene på Storhaugen ble lagt ut for salg i august, er det omsatt leiligheter for nesten 90 millioner kroner.

 

Nå sier han at de har vært nødt til å fjerne noen av bjørketrærne likevel.

– Vi fjerner ikke trær hvis det ikke er nødvendig, men de måtte tas. Det første treet vi fjernet var i byggegropa. Røttene var i veien når gravingen startet, og treet måtte fjernes. Det andre treet var i veien for en planlagt brannoppstillingsplass, og måtte derfor fjernes, forklarer Olsen.

Han legger til at også det siste treet på den siden av alleen sannsynligvis må fjernes etter hvert.


Kommunen reagerer på tre-fjerning

Kommunen ber om redegjørelse etter at de har fått opplysninger om at trær i bjørkeallen inn mot Storhaugen er fjernet.

 

Skal erstattes

I kommunens reguleringsplan for området står det at trærne skal bestå: «Bjørkealleen inn til Storhaugen skal bestå, og døde og skadde trær skal byttes ut med trær i samme størrelse».

Olsen sier at de er i dialog med kommunen om fjerningen av trærne, og mener de følger reguleringsplanen.

– Trærne skal enten bevares eller erstattes, sier Olsen, og påpeker at de vil plante nye trær for å erstatte trærne de har fjernet.

– Trærne vil bli plantet på nytt, og til slutt blir nok alleen penere enn før. Alle trærne som sto der var kuttet i toppen, og jeg vil ikke si at de var særlig pen, sier Olsen.

Klart for nytt boligprosjekt på Storhaugen

Etter at tidligere boligprosjekt på Storhaugen har blitt droppet, er det nå klart for nye planer med 29 leiligheter fordelt på to bygg.