Bommen ved Huldervegen skulle stenges 9. juli, men står fortsatt åpen

Tromsø kommune var ikke klar over at bommen ved Huldervegen i Workinnmarka har stått åpen i nesten to uker.

STÅR ÅPEN: Bommen sto mandag formiddag fortsatt åpen, nesten to uker etter at den skulle stenges.  Foto: Silje Olsen Engenes

nyheter

Kommunen postet mandag 8.juli et innlegg på sin Facebookside at krysset ved Huldervegen skulle stenges på grunn av asfaltering. I den forbindelse åpnet de bommen ved Workinnmarka skole for trafikk. Siden da har bommen stått åpen.

Vegforfalter i Tromsø kommune, Stig Tore Moe, opplyser at de har ringt Bydrift for å lukke bommen, da kommunen har blitt gjort oppmerksom på at den har stått åpen. Han har før dette ikke vært klar over tilfellet.

– Vi ringte til Bydrift mandags morgen for å få lukket bommen, forklarer han.

Skal stenge

Driftsleder i Bydrift vei, Tron-Even Augustinussen, forteller mandag at bommen skal lukkes i løpet av dagen.

– Jeg har sendt ut noen til å ta ansvar for å lukke den, forteller han.

KJØRER GJENNOM: Biler kjørte gjennom bommen i Hulervegen. 

 

Mandag formiddag klokken 10.00 sto bommen fortsatt åpen og biler kjørte gjennom. Slik har det vært siden 8. juli, kan en av beboerne i området, Nikolai Uttakleiv Ræder, fortelle.

– Etter at Lagnesbakken ble stengt og bommen åpnet, har det kjørt biler forbi huset mitt hver dag. I går satt jeg ute på verandaen og det kjørte sikkert rundt 60 biler gjennom bommen på under én time, sier han oppgitt.


Stenger veien fra mandag – skal bygge nytt fortau

Fra og med mandag 15. juli stenger Langnesvegen for gjennomkjøring. Bilister blir nå nødt til å kjøre via Holtvegen, Tverrforbindelsen eller tunnelen til sentrum.

 

Tok selv kontakt med Bydrift

Ræder er selv oppmerksom på skiltene som viser at det er ulvolig for biler å kjøre gjennom, da passasjen kun er beregnet på kollektivtransport.

– Bussene som kjører der må stoppe for å vente for biler. I går så jeg en bussjåfør som bare ristet på hodet da det kom en bil i mot, forteller han.

Han har selv kontaktet kommunen, og fikk til svar at Bydrift skulle undersøke nærmere, uten at noe har blitt gjort så langt.

Enhetsleder i politiet, Yngve Widding, forteller at det er ulovlig å kjøre mot skilt, men at det forekommer ved bommen slik som andre steder i byen.

– Bommen er der for en grunn, det er ulovlig å kjøre der. Vi kjører rundt og svinger en tur innom, sier han.