Derfor må du også huske solkrem under klærne til barna

En rekke gode tips for barn i sommerheten.

SMØR BARNET TITT OG OFTE: Man må også huske på at barnet trenger solfaktur under klærne. FOTO: Colourbox/Tryg Forsikring 

nyheter

På nåværende tidspunkt er det ikke akkurat en hetebølge i Tromsø, men dersom det skulle bli varmere eller du befinner deg på sydligere trakter er det viktig å huske på en rekke ting når det gjelder barn og sol.

– Små barn har tynn hud med lite utviklet pigment, noe som gjør de svært utsatt for solforbrenning. Barn som blir solbrent har økt risiko for å utvikle hudkreft i voksen alder. Det er derfor ekstra viktig å hindre at barna blir solbrente, sier lege Kjell Vaage som er tilknyttet Tryg Forsikring i en pressemelding.


Dessverre vil lørdagens sommertemperaturer være kortvarig

Fra søndag vil temperaturene synke, men det kan se ut som de varme temperaturene snart vil komme tilbake.

 

For ifølge legen er det ikke nok beskyttelse i klær. Da bør de i så fall ha UV-beskyttelse.

– Smør på en vannavstøtende solkrem med høy solfaktor beregnet på barn minst 30 minutter før de går ut i solen, og husk å ta på solkrem under klærne også. Klær uten UV-beskyttelse beskytter ikke fullverdig mot UV-strålene. De minste barna takler ikke varme like effektivt som voksne, og risikerer mye lettere overoppheting. Kle på barnet lyse og luftige klær i naturmaterialer. En tynn lue med solskjerm og solbriller er også nødvendig for å beskytte hud og øyne, sier legen i pressemeldingen.


Sydenstemning da sommerværet endelig kom

Bevæpnet med både solkrem og snorkel, strømmet kritthvite tromsøværinger til stranda i Grøtfjord. Om du ikke fikk med deg det fantastiske været søndag, har du heldigvis en ny sjanse mandag.