Brannen på Skattøra slokket

Brannvesenet forlot stedet lørdag morgen.

Bildet er fra slokningsarbeidet fredag kveld.  Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Brannvesenet melder at brannen på bildemonteringen på Skattøra er slokket og at mannskapet forlot stedet klokken 07.00 lørdag morgen. Dette opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Like etter klokken 19.00 fredag kveld meldte Brann og redning at spredningsfaren var under kontroll, og at det ble utført overfladisk slokkearbeid og kontrollert nedbrenning av det overtente bygget.


Se bildene fra brannen på Skattøra

Tykk kraftig røyk dekket Tromsøya etter brann på Skattøra sent fredag ettermiddag. Politiet ba folk holde seg innendørs og lukke dører og vindu.

 

På grunn av giftig røyk fra brannen anmodet politiet beboere i hele Tromsø om å holde seg innendørs og lukke vinduer.

– Det ligger fortsatt slanger ute i tilfelle det skulle blusse opp igjen. Det kommer en del damp fra stedet, men denne er ufarlig, skriver politiets operasjonsleder.

Etterforskes etter helgen

Det var trolig en eksplosjon i en dieseldrevet høytrykkspyler som forårsaket brannen på Troms Bildelsenter, men politiet vil utføre tekniske undersøkelser til uken før dette kan fastslås.

– Akkurat nå vet vi ikke en sikker årsak. Vi har forsøkt å gjennomføre noen avhør i dag, men vi får ikke foretatt noen videre etterforskning av årsaken før over helgen, sier politiets operasjonsleder Per Arve Aas til iTromsø lørdag ettermiddag.