Gir seg etter 19 år som direktør

Etter 19 år som direktør i Akvaplan-niva går Salve Dahle (67) over i en annen stilling i bedriften.

SLUTTER: Salve Dahle slutter som direktør i Akvaplan-niva etter 19 år som direktør og går over i en annen stilling i selskapet.  Foto: John-Kristian Dalseth

nyheter

67-åringen gir seg som toppsjef i forsknings- og konsulentselskapet Akvaplan-niva etter å ha ledet selskapet gjennom en vekstperiode innen så vel rådgivning og forskning som omsetning, antall ansatte og avdelingskontorer.

Ifølge en pressemelding går Salve Dahle over i en stilling som prosjektdirektør i Akvaplan-niva, mens viseadministrerende direktør Anton A. Giæver er konstituert som direktør inntil styret har rekruttert en ny direktør.


Vil ha kunnskap om oppdrett av nye arter

En ny rapport skal gi mer kunnskap om oppdrett av nye arter, forteller Nærings- og fiskeridepartementet.


Akvaplan-niva har 130 ansatte med hovedkontor, laboratorier og forskningsstasjon i Tromsø og avdelingskontorer i Alta, Bodø, Trondheim, Oslo, Bergen og Island. Omsetningen i 2018 var på 202 millioner kroner, med et resultat før skatt på ti millioner kroner.


Frykter ikke «dødsalgene» i Tromsø: – Vi har holdt høy beredskap

Havbruksnæringen i Tromsø kan foreløpig puste lettet ut.


Akvaplan-niva tilbyr forskning, råd og veiledning innen miljø og akvakultur, og er et datterselskap i Niva-konsernet (Norsk institutt for vannforskning). Selskapet har som mål å kombiner forskning, bransjekunnskap og erfaringer for å kunne bidra til innovasjon og verdiskapning.