Her går elgen rundt på Håpet – har vært på Tromsøya siden juni

Viltnemnda forteller at tre elger har oppholdt seg nord på Tromsøya siden juni. Nemnda har ingen planer om å gjøre noe med dyrene og oppfordrer folk til å la dem gå i fred.

ELG PÅ SPASERTUR: Tirdag kveld filmet en tipser en elg som krysset Ørneveien på Håpet.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

En tipser har observert to elger i Ørneveien og rakk å hente fram mobiltelefonen og filme én av dem. Elgen krysset Ørneveien like ved flyplassen tirsdag kveld.

Se videoen her:

Elg krysser Ørneveien ved flyplassen.

I juni ble en elg observert beitende ved Naf-banen nord på Håpet. Arnold Hauan, leder av viltnemnda i Tromsø, sa da at elgen hadde vært på Tromsøya i lang tid og at den trolig har svømt over fra Kvaløya eller fastlandet. Hauan sier at elgen som ble observert før sommeren nok er ett av dyrene som ble filmet tirsdag kveld.

– Det er meldt inn observasjoner av tre elger og de har oppholdt seg på den nordlige delen av Tromsøya i nesten to måneder, sier Hauan.

Lar dyrene være i fred

Arnold Hauan kan ikke si sikkert om dyrene kommer fra fastlandet eller Kvaløya, men har uansett ingen planer om å gripe inn for å lede dem tilbake.

– Vi gjør ingenting med dette og håper at dyrene trekker bort fra øya av seg selv. Så lenge de forholder seg rolige så kan de bare få gå rundt i ro og mak.

– Kan dyrene være farlige?

– Vi har ikke fått meldinger om hendelser med disse dyrene. Så lenge de får gå i fred så går det nok greit, men hvis det blir brukt løse hunder eller lignende så kan det bli verre. Det har hendt at en elg har angrepet hund og mennesker hvis den blir forstyrret, sier Hauan.