Skulle hente kompis på flyplassen – hadde 1,95 i promille

En mann i 30-årene tilsto i Nord-Troms tingrett fyllekjøring.

TRAFF POLITIET PÅ VEI TIL FLYPLASSEN: Den nå dømte mannen påtraff politiet da han skulle kjøre og hente en kompis på flyplassen. 

nyheter

Mannen er polsk statsborger, og bor delvis både i Norge og Polen. I november i fjor var mannen på fest hvor han hadde drukket alkohol. På et tidspunkt kom han på at han skulle hente en kamerat på flyplassen og kjørte dit.


Promilletrøbbel for Helldorado: – Politiet gikk om bord og hentet ut piloten

Bandet skulle lørdag morgen fly fra Stavanger til Oslo, og videre derfra til Tromsø. Da flyet deres landet, ble imidlertid kapteinen om bord geleidet ut av uniformert politi og tatt med til politistasjonen.

 

Tiltalte husker lite fra kjøreturen, men traff politiet på veien.

Ifølge dommen finnes det bilder av bilen, tatt etter at tiltalte ble påtruffet av politiet, som viser at bilen da var skadet. Blant annet ved at et dekk var punktert og han kjørte deler av kjøreturen med et dekk som var på felgen. Tiltalte forklarte i retten at skaden skjedde under kjøreturen, men at han ikke vet hvordan.


Tiltalt for å ha fyllekjørt to ganger uten førerkort

En mann i 40-årene skal to ganger ha kjørt bil i beruset tilstand på Tromsøya.

 

Tiltaltes forklaring støttes av analyse av blodprøveresultat, som ble tatt av tiltalte kort tid etter kjøringen. Den viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon på 1,95 promille i blodet. Tiltalte har tilstått forholdet fullt ut.

Mannen dømmes til fengsel i 24 dager og til å betale en bot på 50.000 kroner. Han fradømmes også retten til å kjøre bil i to år og seks måneder.