Adrian (8) bygde vegg i Storgata

– Det er litt vanskelig, sier Adrian (8) mens han murer en liten rød vegg i Storgata lørdag formiddag.

– LITT VANSKELIG: Troms murmesterforening hadde stand i Storgata lørdags formiddag, hvor barna fikk prøve seg som murere. Her setter Adrian Sætermo Johannessen (8) en murstein oppå sementen.   Foto: Tor Andre Markussen

nyheter

Formiddagen på lørdag var preget av mange stands i Storgata. Nedenfor Erling Bangsunds plass var det én stand som skilte seg litt ut. Der sto åtteåringen Adrian Sætermo Johannessen med murerspaden i hånden og bygde en liten rød vegg.

– Det er litt vanskelig, men pappa har lært meg hvordan dette skal gjøres. Av og til mister jeg litt på sement på bakken, sier åtteåringen mens han plasserer mursteinen oppå sementen.

LÆRT AV PAPPA: Adrian Sætermo Johannessen (8) har lært av pappa Robin Johannessen hvordan man skal mure.   Foto: Tor Andre Markussen

Pappa og murermester Robin Johannessen fulgte stolt med på sønnen i bakgrunnen.

– Tidlig skal de krøkes. Han følger etter i mine fotspor og det er bra, forteller faren.


Full jazzfest for alle barn

Med jazzparade, ansiktsmaling og sukkerspinn skapte Tromsø Jazzfestival show for byens barn på Veitasenteret lørdag formiddag.

 

Boden tilhører Troms murmesterforening som brukte lørdagen til å feire 30-årsdagen til foreningen. Formann Stian Kristiansen var ikledd forkle og kunne friste med nystekte hamburgere til folket.

– Vi er her for å feire bursdag, og samtidig vise oss til folket. Her får barna lov til å prøve seg som murere hvis de vil.

ROPERT: Adrian Sætermo Johannessen (8) brukte ropert fra standen til Troms murmesterforening for å varsle byens innbyggere om denne posten.   Foto: Tor Andre Markussen

Bra rekruttering i Tromsø

Både murerarbeidet til barna og hamburgerne til formannen var attraktive for de mange menneskene som sto rundt standen. Blant dem var daglig leder Jørn Ridderseth i opplæringskontoret Byggopp. Han fortalte om god utvikling i murerbransjen i Tromsø.

– Vi har mange murerlærlinger i år, og det er særlig bra rekruttering i Tromsø. Samtidig kan vi ikke få for mange og nå begynner markedet å bli mettet, forteller Ridderseth.

BRA REKRUTTERING I TROMSØ: Jørn Ridderseth (oransje jakke) deltok på standen til Troms murmesterforening i Storgata. Han er daglig leder i selskapet Byggopp og kan fortelle om god rekruttering av murerlærlinger i Tromsø.   Foto: Tor Andre Markussen

Brukte ropert

Den ivrige åtteåringen brukte ropert ute i gatene for å invitere til konkurranse på murerstanden. Han ropte ord som: «Kom å se» og «Nå blir det konkurranse», mens han gikk nedover gaten. Pappa Johannessen forteller at dette var noe gutten ønsket selv.

– Han valgte det selv, og samtidig tenker jeg at det er en fin måte å nå ut til folket. Det er faktisk 20 år siden sist Troms murmesterforening hadde stand, og jeg regner med det blir 20 år til neste gang, forteller Johannessen.

HAMBURGER OG VEGGBYGGING: Troms murmesterforening hadde stand i Storgata lørdag formiddag. Der kunne de friste med nystekte hamburgere og barna fikk prøve å mure en vegg.   Foto: Tor Andre Markussen

Byttehandel med politikere

De nystekte hamburgerne på standen var ikke bare fristende for befolkningen. Også nabobodene kom til Troms murmesterforening for å nyte burgerne.

– Det kom folk fra andre stands og hentet hamburger. For eksempel kom Arbeiderpartiet bort flere ganger. Tilbake fikk vi kaffe, men de skrøt masse av burgerne. Burgerne var ikke like harde som en murstein for å si det sånn, sier grillmester Kristiansen og flirer.