Full jazzfest for alle barn

Med jazzparade, ansiktsmaling og sukkerspinn skapte Tromsø Jazzfestival show for byens barn på Veitasenteret lørdag formiddag.

JAZZPARADE: Tromsø Jazzfestival arrangerte barnas jazzfestival på fjerde plan i Veitasenteret lørdag formiddag. Hele arrangementet ble åpnet med en jazzparaden gjennom Storgata.  Foto: Tor Andre Markussen

nyheter

Lørdag var det duket for jazzmusikk, ansiktsmaling og sukkerspinn på barnas jazzfestival i fjerde plan på Veitasenteret. Festivalen ble arrangert av Tromsø Jazzfestival, og festivalsjef Sergej Schroeter forteller at barn er viktig i jazzen.

FESTIVALSJEF: Sergej Schroeter er festivalsjef og forteller at barn er viktig i jazzen fordi de er fremtidens musikere og publikum.  Foto: Tor Andre Markussen

– Barna er fremtidens musikere og publikum. Vi arrangerer dette fordi barn er viktig i jazz, og vil få barn på med moroa, forteller Schroeter.


Jazzfestivalens desidert høyeste partyfaktor

Høyt tempo, skeive rytmer og en partyfaktor som fikk danseskoa til å gå av seg selv.


Arrangementet startet med en musikalsk parade gjennom Storgata, hvor jazzmusikerne sto i front med et titalls barnefamilier i tog bak. Én av de marsjerende familiene var pappa Simon Fagerthun, mamma Veronica Bull og datteren Tuva Fagerthun (2), som iTromsø møtte på Veita etter paraden.

ARTIG FOR DE MINSTE: Simon Fagerthun var til stede på barnas jazzfestival med datteren Tuva Fagerthun (2). De valgte å gå i paradetoget og delta på festivalen fordi dette var en artig aktivitet for de minste.  Foto: Tor Andre Markussen

– Dette virker bra. Vi ville finne på noe å gjøre for hun minste på lørdagen. Derfor dro vi til festivalen og gikk i paraden, forteller Fagerthun.

Toåringen var, naturligvis, mer interessert i aktivitetsbodene rundt omkring på festivalen enn i å snakke med iTromsø.

– Jeg vil gå dit bort, sier toåringen mens hun peker mot boden merket «Lekeplaneten».


Anmeldelse - Sigurd Hole med solo kontrabass på Tromsø Jazzfestival:

Meditativt og spennende

Sigurd Hole ga sitt publikum ei musikalsk reise gjennom ulike men beslekta musikalske landskap.


– Utrolig bra

Festivalen hadde flere boder med ulike tilbud som salg av instrumenter, ansiktsmaling, lekeplass og kafé. Inne på et puterom var mamma Elin Gustavsen og venninnen Elisabeth-Sørflaten Haugli. Sammen fulgte de med på hver av døtrene sine.

– Jeg liker å være her. Jeg skal være sammen med Inga, sier fireåringen mens hun peker mot Inga Gustavsen.

PUTEKRIG: Fra høyre: Eva Betine (4), Inga Gustavsen (3), Elin Gustavsen og Johan Gustavsen. På jazzfestivalen lekte barna med putene og synes det var artig.  Foto: Tor Andre Markussen

I bakgrunnen smilte mamma Gustavsen.

– Det er første gang vi har vært på jazzparaden for barn. Jeg synes dette er utrolig bra, sier mor Gustavsen.

– Jeg elsker musikk

På stasjonen for ansiktsmaling sto Aina Wikestad Sundfær og fulgte med på datteren Tonje Wikestad Sundfær (7) som fikk ansiktsmaling.


Strålende trekløver på scenen i Tromsø Jazzfestivals åpningskonsert

Reiser på første klasse

En bedre start på jazzfestivalen er vanskelig å tenke seg enn denne opplevelsen med Anneli Drecker, Ketil Bjørnstad og Lars Saabye Christensen.


– Det er en kjempeartig aktivitet for ungene. Jazzen blir liksom mer tilgjengelig for barna, forteller moren.

TIGER: Tonje Wikestad Sundfær (7) fikk ansiktsmaling på en av stasjonen på festivalen. Hun skulle bli malt som en tiger og forteller at hun syntes dette var artig.   Foto: Tor Andre Markussen

Syvåringen satt stille på en krakk, mens maleren fokuserte på å male et tigeruttrykk i ansiktet på jenta.

– Dette er artig. Jeg elsker musikk og gleder meg til å være med på workshopen hvor jeg kan spille musikk, forteller syvåringen.