De vil se dine tegninger av verdensrommet

Unge filmentusiaster kan tegne seg fram til gratis festivalpass.

DELER UT PREMIE: Tromsø internasjonale filmfestival junior deler ut festivalpass til de 20 beste barnetegningene av universet. Fra venstre: Programsjef Ingrid Stensen, festivalsjef Astrid Aure, avistegner Odd Klaudiussen og prosjektleder Ann Kristin Holmenes. Begge Foto: Tor Andre Markussen 

nyheter

Fra 4. til 8. september arrangeres barnefilmfestivalen TIFF junior. Nå får alle barn mulighet til å vinne festivalpass, slik at de kan se så mye film de måtte ønske under festivaltiden.

Temaet for årets tegnekonkurranse er verdensrommet og universet, hvor barna som tegner bilde av dette er med i trekningen av til sammen 40 festivalpass til TIFF junior. Tegningene kan sendes til iTromsø på e-post: anka@itromso.no eller leveres i resepsjonen på fjerde plan i Kaigata 4. Tegningene må merkes på baksiden med navn, telefonnummer og alder. Fristen for å sende inn tegningen er 23. august.


Nå er TIFF Junior-programmet klart

Fra 4. til 8. september er det igjen duket for barnefilmfestivalen TIFF Junior. Årets tema er universet.

 

Stilles ut og publiseres

Konkurransen arrangeres i samarbeid med TIFF junior og avisa iTromsø. Ifølge prosjektansvarlig Ann Kristin Holmenes får vinnerne to festivalpass hver.

20 vinnere: TIFF junior trekker 20 vinnere, hvor hver vinner får to festivalpass til barnefilmfestivalen som går av stabelen 4. september i år. Fra høyre: Prosjektleder Ann Kristin Holmenes, programsjef Ingrid Stensen, avistegner Odd Klaudiussen og festivalsjef Astrid Aure.  Foto: Tor Andre Markussen

– Vinnertegningene blir publisert i avisa og stilt ut på Aurora kino under TIFF junior, sier Holmenes.


– Slipp fantasien løs

Temaet for årets barnefilmfestival er universet og verdensrommet. Under festivalen blir det vist filmer som «Min bestefar er en alien», «Alone in space» og klassikeren «E.T» fra Steven Spielberg. Ifølge festivalsjef Astrid Aure er det stort rom for barna til å bruke kreativiteten sin i tegnekonkurransen.


Stor oversikt: dette er sommeraktivitetene for unge i Tromsø

Her er et utvalg av tilbudet de neste månedene fra Kultur og idrett-seksjonen til Tromsø kommune.

 

– Universet og verdensrommet er temaet for konkurransen, men tegningene trenger ikke ha noe med filmene å gjøre. Til syvende og sist handler det om kreativitet og glede, hvor det er mulighet til å slippe fantasien løs, sier Aure.

Trekkes ut 20 vinnere

Blant tegningene som sendes inn trekkes det ut 20 vinnere, som får to festivalpass hver. Juryen består av Aure, avistegner Odd Klaudiussen og programsjef Ingrid Stensen.

– Konkurransen er helt åpen for alle. I fjor fikk vi masse flotte tegninger, og når vi vurderer tegningene i år vil vi se på kreativitet og originalitet, forteller Stensen.