Tromsøbadet er endelig vanntett: – Det har vært en nervepirrende sommer

I juni ble det oppdaget to lekkasjer i det største bassenget på Tromsøbadet. Torsdag er lekkasjene tettet og vannkranen åpnet.

SATT I PROPPEN: Ordfører Kristin Røymo (til venstre) og daglig leder i Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen, var tydelig letta over å omsider kunne fylle storbassenget med vann torsdag ettermiddag.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ordfører Kristin Røymo (Ap) var tilstede for å se vannet flyte inn i det store bassenget etter at de to lekkasjene omsider er tettet.

– Vi fikk melding om lekkasjene i juni og håpet da at det var feil som var lett tilgjengelig for reparatørene. Da vi fikk høre at lekkasjene var dypt i rørsystemene så økte stressnivået betraktelig. Det har vært en nervepirrende sommer, sa Røymo og la til:

– Nå har de jobbet døgnet rundt hele uka og endelig er bassenget tett. Det gir meg en deilig følelse å stå her og høre lyden av sildrende vann som fyller bassenget.

Har fikset to lekkasjer

Tromsøbadet åpner dørene 24. august, men etter at det ble avdekket to lekkasjer i storbassenget i juni har det vært usikkert om hele anlegget ville være tilgjengelig på åpningsdagen.

Tirsdag informerte direktør for kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, politikerne i formannskapet om arbeidet med å tette bassenget.

– Vi har funnet og utbedret den største lekkasjen, men jobber nå med å tette den andre, sa Kristoffersen på tirsdag.

TO LEKKASJER: I juni ble det avdekket to lekkasjer i det største bassenget. Nå er begge lekkasjene tettet.  Foto: Ronald Johansen

Natt til torsdag ble rørlekkasjen fikset og klokka 11 begynte man å fylle vann i bassenget.


Slik blir åpningen av Tromsøbadet

Inviterer til omvisning, folkefest og svømmekurs.


Kristoffersen ville likevel ikke slippe jubelen løs helt ennå:

- På mange måter er vi der vi var da vi fylte vann i bassenget første gang. Det kan oppstå uforutsette ting denne gang også, sa han.

4,5 millioner liter vann

TESTBADERE: De siste ukene har det vært over 1000 badegjester innom Tromsøbadet. Ifølge daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen har tilbakemeldingene fra publikum vært utelukkende positive.  Foto: Ronald Johansen

Daglig leder ved Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen, var også letta over at de siste puslespillbitene faller på plass før dørene skal åpnes.

– Det er allerede fylt 1 million liter vann i de øvre delene av bassenget. Nå fyller vi på med 20.000 liter vann i timen og skal fylle 3,5 millioner liter vann før det blir fullt. Jeg antar at det vil ta en fem-seks dager før det er klart, sa Helsing Schrøen.

Inviterer 2000 badegjester til åpningsdagen

Helsing Schrøen forteller at det har vært veldig mange detaljer som skulle være på plass før åpningen, men at det ikke har gått utover nattesøvnen.

- Jeg er velsigna med et godt sovehjerte, sa hun.


Tromsøbadet har vært en økonomisk katastrofe

Det var kun passende, i en slags ironisk rettferdighet, at Tromsøbadet ble rammet av lekkasje før åpning.


- Det er selvfølgelig likevel med stor lettelse at jeg ser at vi nå kan åpne Tromsøbadet med vann i det største bassenget.

Badelandet slipper inn alle som vil bade gratis på åpningsdagen, iallfall så langt kapasiteten rekker.

- Det skal være behagelig å være her inne, men vi regner med å få plass til rundt 2000 besøkende i løpet av dagen.