Tror noen stjal Viljas (11) rullator på flyplassen

Den funksjonshemmede jentas mor, Trude Johansen, sier en mann ble sett gående med hjelpemiddelet.

UTEN RULLATOR: Vilja (11) ankom Værnes sammen med tvillingsøster og mor. Rullatoren som hadde blitt satt klar til henne er nå antatt stjålet.   Foto: privat

nyheter

Kvelden tirsdag 13. august skulle Trude Johansen fly til Trondheim sammen med sine to yngste barn. Tvillingsøstre er begge funksjonshemmede og bruker rullator.

Da familien landa på Værnes hadde de gjort en avtale om at rullatorene skulle fraktes fra flyets lasterom til terminalen. Slik ble det ikke.

Vilja (11) 

– Vi hadde fått bekrefta at begge rullatorene har blitt fraktet ut av lasterommet. Vi gikk av flyet helt sist, og da vi kom til terminalen var Viljas rullator borte, forteller Johansen.

Mann stjal Porsche da eieren skulle hjelpe handikappet passasjer ut av bilen – nå må han møte i retten

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha stjålet to biler, og for å ha kjørt begge to uaktsomt mens han var ruspåvirket, uten førerkort.

 

Har anmeldt som tyveri

Etter hvert kom det et tips fra en medpassasjer om at en mann var blitt sett gående med en rullator gjennom terminalen.

STOPPET IKKE TUREN: Viljas mor, Trude Johansen, sier at de har fått låne en rullator dattera kan bruke, og berømmer de flyplassansattes innsats. Foto: Privat 

Johansen mener datteras hjelpemiddel har blitt stjålet.

– Sannsynligvis har den jo blitt det. Men vi vet ingenting om den eventuelle tyven, eller hvilken tilstand de kan ha vært i.


Kevin (21) ble frastjålet elsykkel til 25.000 – mistenker tyveribølge

Politiet sier at elsykler er spesielt attraktive blant kriminelle.

 

Johansen har anmeldt forholdet til politiet.

Berømmer flyplassansatte

Hun berømmer de ansatte på Værnes, og sier de var raske på banen for å prøve å finne ut hva som hadde skjedd.

– Med én gang var det mange som engasjerte seg. De ansatte på flyplassen sto virkelig på, slår hun fast.

ANTATT STJÅLET: 11 år gamle Viljas rullator forsvant fra Trondheim lufthavn tirsdags kveld. Familien antar at den har blitt stjålet.   Foto: Privat

I et Facebook-innlegg skriver Johansen: «Hva jeg som mor og borger mener om en slik nedrig handling skal jeg ikke ta opp her».

Klarer seg greit

Vilja selv tok situasjonen med knusende ro, forteller mora.

– Det var egentlig søstera hennes som var mest opprørt da vi manglet en rullator. Da jeg forklarte for Vilja at det kunne være et tyveri, sa hun «ja ja, håper de fanger tyven, da». Jeg tror ikke hun tenkte så mye over det.

Vilja fikk etter hvert låne en rullator hos Hjelpemiddelsentralen, og Johansen sier at trondheimsturen går etter forholdene bra.


Da Tommy og familien kom hjem fra ferien var bilen rasert: – Fant sprøyter med blod på

Innbruddet ble oppdaget da eieren skulle hente bilen fra langtidsparkeringa.

 

– Det ordna seg ganske greit for oss, egentlig. Nå har vi fått på plass en ny rullator i Tromsø, så vi klarer oss når vi kommer hjem igjen også. Vi har et veldig fint apparat rundt oss i Norge, så det har gått ganske bra, sier Johansen.