Slik blir helgeværet: – Sommeren er ikke over ennå

Det lave skydekket som preget Tromsø fredag morgen sprekker snart opp, og resten av helgen vil være solrik og varm.

Sol i sikte: Søndag kan det bli opp mot 20 grader enkelte steder i Tromsø. Meteorologen oppfordrer folk til å benytte godværet utendørs.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

14 dager ut i august var det kun registrert 0,6 mm nedbør i Tromsø. Derfor var nok lettelsen stor for mange da det mellom torsdag og fredag ble det målt hele 4,6 mm, som er den største målingen gjort ved Vervarslinga siden 2. juli i år.

– Det kan også komme litt mer regn fredag ettermiddag og kveld, og kanskje natt til søndag. Skogbrannfaren kan vi kansellere. Du må stå på fælt for å sette fyr på noe nå, sier Rune Skoglund, meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Nord-Norge fredag.


Varsler stor skogbrannfare: Ber folk være forsiktig med åpen ild

Onsdag økte skogbrannfaren for Tromsø til høyeste nivå. Nå oppfordres folk til å være forsiktig.
Mye sol

Det lave skydekket fredag morgen vil ikke være et problem lørdag.

– Det ser bra ut lørdag, så sommeren er ikke over ennå. Temperaturen vil ligge på rundt 16 grader og det er lite vind. Det kommer inn noen skyer på ettermiddagen, som siden sprekker opp før det skyer til igjen på kvelden, sier Skoglund.


Her er alle Tromsøs værrekorder

Vi har samlet sammen alle nevneverdige værrekorder for Tromsø, siden målingene begynte ved Vervarslinga for Nord-Norge i 1920.

 

Søndag blir best

Søndagen ligger an til å bli den beste sommerdagen i overskuelig fremtid.

– Søndag er det ingen grunn til å være inne og vente på bedre vær. Det vil være rundt 18–19 grader, opp mot 20 grader enkelte steder og mye sol. Det kan se ut til at det blir den varmeste dagen på en stund, sier Skoglund.


Varmere enn normalt i juli

Juli måned har vært sjeldent fin her i Tromsø. Det toppet seg søndagen etter Buktafestivalen.


Varierende prognoser neste uke

Neste uke kan det ser ut til at det vil bli mer nedbør.

– Det er varierende prognoser per fredag formiddag, men det ser ut til at vi går en fuktig uke i møte med perioder med nedbør, ikke de helt store mengdene sol, lite vind og 13–15 grader. Ikke den helt store sommeruka med andre ord, sier Skoglund.