Valg 2019:

Nå skal ordførerkandidatene stilles til veggs i stor debatt

Klokken 18 tirsdag kveld barker samtlige ordførerkandidater i Tromsø sammen i valgkampens første store politiske debatt.

DE­BATT­LE­DER: Martin Læg­land skal lede den sto­re ord­fø­rer­de­bat­ten på Ver­dens­tea­te­ret tirs­dag kveld. 

nyheter

Ti partier kjemper om velgernes gunst, og skal få prøve å overbevise publikum om egen fortreffelighet.

Det er iTromsø som lar ordførerkandidatene til samtlige ni kommunestyrepartier samt «nykommeren» Nei til bompenger i Tromsø komme til ordet, sier politisk redaktør i iTromsø, Martin Lægland, som skal være leder for debatten.

– Dette er kanskje den mest spennende valgkampen vi har hatt på mange tiår her i Tromsø, der ingen grupperinger ser ut til å kunne sikre seg eget flertall etter valget, sier han.


Røymo om Høyres bypakkeutspill: – Erna har sviktet Tromsø i årevis, og nå gjør Hans Petter det samme

Flere partiledere kritiserer Tromsø Høyre for utspill om å ta prosjekter ut av bypakken allerede før forhandlingene med staten er i gang. Ordfører Kristin Røymo (Ap) frykter at staten vil tolke signalet fra Høyre som at Tromsø er fornøyd med lite.Meningsmålingene viser nemlig at begge de to store partiene - Høyre og Arbeiderpartiet - sliter, samtidig som outsideren Senterpartiet og Jan Blomseths protestparti scorer høyt hos tromsøværingene.

Splittet kommunestyre

Venstresiden som har makta i dag, og den gamle byrådsalliansen med Høyre og Fremskrittspartiet i spissen, vil trenge støtte fra andre partier for å få ikle seg ordførerkjedet de neste fire årene.


Amundsen ønsker at regjeringa stopper byvekstavtale til Tromsø – og stiller seg bak partiets bom-avtale

Per-Willy Amundsen krevde ny, bompengefri E8 til Tromsø for å støtte videre regjeringsdeltakelse. Nå gir han sitt godkjentstempel til avtalen som skal berge regjeringssamarbeidet.


Hvem som kan og vil samarbeide og hvem som ikke kan spille på samme lag, skal avdekkes i løpet av debatten.

Partiene er utfordret på forhånd til å ha gode svar på temaer som samferdsel og miljø, kommuneøkonomi, byutvikling og oppvekstvilkår for barn og unge.

Debatt på Verdensteateret

Det hele vil foregå på Verdensteateret, og ifølge Lægland vil toppkandidatene bli stilt til svars for hvordan de vil løse Tromsøs mange utfordringer.


Bompakken blir dyrere: Må skrote tiltak for nesten to milliarder

Det blir stadig mindre for pengene, enn det som ble beregnet da byvekstavtalen ble vedtatt i 2017.


– Hva står partiene for? Hva tenker de, og hva vil de gjøre dersom de kommer til makta? sier han.

Debatten kommer til å streames på itromso.no.