Det skulle regne tungt hele uka – nå har prognosene endret seg

Det var meldt store mengder nedbør hele uka, men nå ser det ut til at Tromsø slipper unna de verste regnbygene.

  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

I helgen var værvarslet for uka dyster lesning. Det var meldt kontinuerlig regn fra mandag til søndag. Nå er imidlertid utsiktene bedre.

– Det er og har vært litt ustabile værforhold grunnet lavtrykksaktivitet i området. Det er forskjell på hvor lavtrykkene vil gå fra prognose til prognose. Akkurat nå ser det ut til at det blir bedre enn tidligere forutsett, forklarer vakthavende meteorolog, Håvard Thorset ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Været vil holde seg godt utover ettermiddagen og kvelden tirsdag, men onsdag kan det komme noen regnbyger.

– Men det er også ventet gløtt av sol. Temperaturen vil holde seg rundt 15 grader midt på dagen og det er ventet rolige vindforhold. Det er et lavtrykk på vei opp kysten, og det drar med seg varm luft sørfra, men også noe regn, sier Thorset.

Torsdag kan det henge igjen noen regnbyger, i hvert fall tidlig på dagen, men så blir det bedre utover ettermiddagen og kvelden.

– Da er det ventet oppholdsvær og sol, men litt kjøligere. Det blir rundt 10–12 grader. Da snur nemlig vindretningen og vi får et kaldtrekk fra nordøst. Det gir kjøligere, men tørrere vær, sier meteorologen.

Det er godt nytt for Rakettnatt-publikum.

– Oppholdsværet fortsetter inn i helga. Det blir forholdsvis tørt og perioder med sol. Langtidsvarslet er imidlertid usikkert og det kan endre seg flere ganger, sier Thorset.