Søker Nord-Norges beste turkokk

Er du en over gjennomsnittet mat- og drikkeinteressert turgåer? Da ønsker Kokkelauget å komme i kontakt med nettopp deg.

KOKKER: Silje Ulriksen og Said Nordin (og pointeren Noah) inviterer turglade matelskere til å delta i Nord-Norgesmesterskapet for turkokker. 

nyheter

Lørdag den 21. september går nemlig Nord-Norgesmesterskapet i turkokkelering av stabelen.

Som en del av den årlige Smak-festivalen skal Nord-Norges beste turkokk kåres, forteller Silje Ulriksen, nestleder i fylkesavdelingen av Norske Kokkers Landsforening (NKL).


Matfestival får 1,2 millioner kroner i tilskudd

Fylkesrådet i Troms har inngått en samarbeidsavtale med Smakfestivalen.

 

Vil lokke turglade til dyst

– Vi tror at det er mange turglade mennesker som samtidig er glade i å lage god mat mens de er på tur. De ønsker vi å få med i konkurransen, sier Ulriksen.

«NATURLIGE» RÅVARER: Råvarene som skal brukes i turmat-mesterskapet er hentet fra den nordnorske naturen. 

 

Ulriksen og oldermann i NKL i Troms, Said Nordin, sier at konkurransen – som vil foregå på Skansen – er noe helt nytt for dem.

– Å lage god turmat er å regne som upløyd mark når det kommer til konkurranse. Det er innovasjon, og det er spesielle krav som stilles med tanke på vekt, ernæring og tid, sier Nordin.

De forteller videre at konkurransen vil være realistisk og så lik en «ekte» turopplevelse som mulig.

Det blir med andre ord ikke et fancy-schmancy restaurantkjøkken som deltakerne kan boltre seg i.

Maten skal tilberedes over åpen ild, kjøkkenutstyret som skal brukes må få plass i en vanlig tursekk som deltakerne får ta med seg – og råvarene til maten må være slik at den er mulig å ta med på tur.

– Maten må også være slik at den er rask å lage, vi har satt en tidsgrense på halvannen time, sier Ulriksen.


Fikk 50.000 av kommunen for å utvikle tørrfiskpulver: – Det å male opp tørrfisk høres kanskje litt rart ut for mange

Det nyoppstartede tromsøselskapet Fiberfish har startet prøveproduksjon av produktet som skal sendes til det asiatiske markedet.

 

Middag med fisk og fugl

Deltakerne vil få i oppgave å lage en toretters tur-middag, og råvarene er satt på forhånd.

Hovedretten må være basert enten på ishavsrøye eller rype sammen med rotgrønnsaker, og i desserten må multer være hovedingrediensen.

Alle råvarer vil stilles til disposisjon av arrangørene, men det åpnes også for å ta med noe «medbrakt» til kappestriden.

– Deltakerne har lov til å ta med en egenplukket eller egenfanget råvare som setter preg på deres rett – kanskje sopp, bær eller urter, sier Ulriksen.

Alle som er interesserte i å delta må kontakte NKL i Troms med en kort beskrivelse av seg selv, sin matfilosofi og en oppskrift på en tur-rett som de ønsker å lage.

Tidsfristen for å sende inn påmelding er den 13. september.

– Vi er på jakt etter entusiaster. Det er folk som både er glade i å gå på tur og som er glade i å lage mat ute i naturen, sier Nordin.


Tromsøs mest populære turkafé skal nå også bli restaurant

Etter utallige forespørsler fra kunder, utvider nå Bryggejentene i Ersfjord konseptet og ansetter en kokk.

 

Seks finalister

Seks finalister vil bli valgt ut til å delta i hovedkonkurransen der natur-middagen vil bli gransket av et strengt dommerpanel.

Det er Mads Karlsen fra Rå videregående skole, Rita Slettum fra Senjastua og kokk og forfatter Nils Harald Moe fra Tromsø.