På mandag starter «Spis for en hundrings»:

Skal selge burgere så blekket spruter

Huken Brygg er blant 35 spisesteder i Tromsø som skal gi sultne tromsøfolk billige matretter under minifestivalen «Spis for en hundrings».

Håvard Robertsen på Huken tilbyr en blekksprutburger.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Fra mandag til fredag i neste uke arrangerer iTromsø minifestivalen «Spis for en hundrings». Denne høsten har arrangementet deltakerrekord, og hele 35 spisesteder har meldt seg på og vil servere en eller flere retter til 100 kroner stykket.

– Vanvittig mye bra

Dette er sjette gang matfestivalen arrangeres i Tromsø.

– Mange er nysgjerrige på restaurantene i byen, og arrangementet gjør at man kan teste ut ny og forskjellig mat for en billig penge. Og det er vanvittig mye bra mat, sier prosjektleder Tord Bjørklund.

Da festivalen ble arrangert i vår, kunne flere spisesteder opplyse om travle dager. Graffi Grill meldte at de solgte 1.786 burgere på fem dager, Du Verden tilberedte over 2.000 lammeskanker, og Full Steam lagde over 1.200 tallerkener med smørstekt tørrfisk.


Solgte over 2.000 lammeskanker på fem dager: – Det var ganske vilt

Både lammeskankene og hamburgerne fikk bein å gå på da det var mulig å spise for en hundrings i forrige uke.


– Det er nok en veldig travel uke for spisestedene som er med. Treffer man med en matrett folk vil ha, kan det komme mange innom, sier Bjørklund.

Blekksprutburger

Huken Brygg er blant spisestedene som deltar på festivalen. Denne gangen stiller de med en noe uvanlig matrett: blekksprutburger.

Han forteller at ideen kom fra en av kokkene på kjøkkenet.

– En av kokkene kommer fra Australia, og han foreslo at vi skulle teste ut en blekksprutburger, sier Håvard Robertsen, innehaver av Huken Brygg.


Nyåpnet restaurant ble stengt etter uanmeldt branninspeksjon

13 utesteder fikk brannvesenet på uanmeldt besøk i helga. For ett av dem endte det med stenging i en halv time.


Han synes det er artig å tilby noe nytt.

– Jeg hadde heller ikke spist det før, men den er overraskende god!

– Tromsøbyen yrer

Huken Brygg har vært med på matfestivalen flere ganger.

– Det er også en kjempefin markedsføringsmulighet. Det er et stort arrangement avisa har laget, og det er viktig å utnytte det, sier Robertsen.


Spis for en hundrings:

Tommy ble tatt helt på senga av lammeskanksultne tromsøværinger

At middag for en hundrelapp ville trekke kunder, var restaurantsjef Tommy Aasnes ved Du Verden forberedt på. At han skulle bli nødt til å bestille nødskankleveranser allerede tirsdag morgen kom imidlertid uventet på.


Han sier de ser fram til de travle dagene under arrangementet.

– Det er alltid en hektisk uke, og dét blir det forhåpentligvis denne gangen også, sier Robertsen og fortsetter:

– Vi gleder oss. Folk er tilbake fra ferien, studentene er her og tromsøbyen yrer igjen. Da er det artig, sier Robertsen.


Reportasje:

Da portugiserne kom til Vannøya

– Det lukter jo kjempegodt! Mye bedre enn jeg trodde at fisk i saltlake skulle lukte.