Syv separate voldsepisoder natt til lørdag: – Ikke unormalt, men ganske mye

Politiet har hatt hendene fulle i natt.

Illustrasjonsbilde fra en tidligere hendelse.  Foto: HÅKON STEINMO

nyheter

Totalt har politiets operasjonssentral registrert syv hendelser natt til lørdag i kategorien slagsmål og vold på offentlig sted.

– Det er ikke unormalt, men ganske mye med tanke på den tiden vi er i nå. Samtidig ser vi en oppsving på slike hendelser utover høsten når flere kommer til byen og studier og skoler starter opp. Det blir mer folk ute på byen, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt.

– Litt tilfeldig

Meyer sier politiet ikke har noen grunn til å tro at de mange voldsepisodene var knyttet til et spesifikt arrangement eller hendelse.

– Vi får ikke alltid gått helt i dybden på hva som er årsak. Mange ganger kommer vi til stedet etter at partene allerede har forlatt etter melding om slåssing. I natt har vi kun hatt en innbringelse i Tromsø, men det er klart at flere vil bli anmeldt i ettertid og fulgt opp på det viset, sier Meyer og fortsetter:

– Det virker litt tilfeldig at det skjedde så mye i natt. Det var ikke noe spesielt ved gårdagen. Vi håper på en roligere natt til søndag. Da er det forventet mer folk ute i forbindelse med nattevandringen.

Loggen:

Ifølge Troms politidistrikts logg på Twitter startet det hele klokka 01.30 da to personer ble anholdt av politiet etter et slagsmål inne på et utested. Begge endte med å bli bortvist fra sentrum.

Kort tid rykket politiet ut til en privat adresse etter melding om en kvinne som hadde utvist aggressiv adferd mot to andre personer. Kvinnen var såpass beruset at hun måtte tas hånd om av politiet.

Klokka 02.00 kontaktet en ansatt ved et utested politiet på grunn av et slagsmål. Gjerningsmannen fikk pålegg om å forlate sentrum.

Noe senere ble en person anholdt etter at han hadde slått til en vekter på et serveringssted. Vedkommende ble kjørt hjem av politiet, men vil bli anmeldt for forholdet.

Rundt klokka 03.20 kom det inn flere meldinger om slagsmål på forskjellige stedet i sentrum. Forholdene blir anmeldt og etterforskes.

Klokka 05.50 fikk politiet melding om at en person gikk løs på en annen i Tromsdalen. Politiet var i kontakt med begge partene, samt vitner på stedet og partene ble sendt hver til sitt.