Tromsøbadet sliter mer med sykkelparkering enn med for mange biler

Daglig leder Siv-Hege Helsing Schrøen sier de ikke har registrert at det har vært fullt på bilparkeringen ved anlegget siden åpningen. Sykkelparkeringen er en annen sak.

Ifølge tipser var det smekkfullt på parkeringsplassen da han oppdaget at en av de totalt 100 parkeringsplassene tilgjengelig for biler, var okkupert av en "tråsykkel". På Tromsøbadet sin hjemmeside opplyser de om at det finnes 84 sykkelparkeringsplasser under tak ved anlegget.  Foto: iTromsø-tipser

nyheter

Tirsdag ettermiddag tok en tipser bilde av en vanlig tråsykkel som okkuperte en av de mye omtalte bilparkeringsplassene ved Tromsøbadet.

– Det var smekkfullt på parkeringen, og siden det har vært skrevet så pass mye om hvor få parkeringsplasser det er her oppe, synes jeg det var litt spesielt. Sykkelen stod parkert der i godt over en time, sier tipseren.


Nye skilt til Tromsøbadet skal oppmuntre flere til å la bilen stå

Fredag var friluftsrådgiver Henrik Romsaas høyt og lavt i Tromsømarka for å skilte med hvor langt det er å gå eller sykle til Templarheimen og det nye Tromsøbadet.


Ment for biler

Daglig leder i Tromsøbadet, Siv-Hege Helsing Schrøen, sier de ikke har opplevd noe slikt før så vidt henne bekjent. Heller ikke at bilparkeringen har vært "smekkfull".

– De plassene er ment for biler, og de parkerer mot avgift. Selv med alle gjestene vi hadde innom på åpningsdagen, har vi ikke opplevd at det har vært umulig å finne parkeringsplass her. Gjestene våre står fritt til å benytte seg av parkeringsplassene ved Tromsøhallen også, men vi har som nevnt ikke opplevd at det har vært fullt hos oss, sier Schrøen.


Tromsøbadet må ha seks millioner kroner i driftsstøtte: – Vi må gå flere runder for å finne penger

Kun noen dager etter åpningen av Tromsøbadet må politikerne i formannskapet ta stilling til om det skal gis seks millioner kroner i driftsstøtte til det nye anlegget.


Følger med

Det de derimot har opplevd er fulle sykkelskur.

– Det er tre sykkelskur som vi henstiller at sykler parkeres i, men vi har opplevd at det har vært fullt der. Om det var tilfellet nå i ettermiddag kjenner jeg ikke til, men vi observerer at mange velger å sykle hit og vi følger med på den utviklingen for å se om det må tas grep, sier Schrøen.

Når snøen faller vil det også være låsbare skistativ med plass til 108 par ski tilgjengelig for brukerne av anlegget.


Åpner for å omgjøre friluftsområder til parkeringsplasser for Tromsøbadet

Tromsøbadet vil ha flere parkeringsplasser til sine gjester, og nå går kommunen inn for å gi dem det. Én av mulighetene som nå diskuteres, er å ta av friarealet på Templarheimen.