Avlyser hundearrangement på grunn av sykdomsfare

Norsk Kennel Klub anbefaler hundeklubber å avlyse planlagte arrangement. I Tromsø avlyses to brukshundprøver denne helga.
nyheter

Norsk Kennel Klub (NKK) skriver på sine nettsider at de anbefaler at hundeklubber avlyser og utsetter planlagte arrangement denne helgen. Dette velger de å gjøre etter å ha pratet med Mattilsynet om hundesykdommen som har blitt omtalt den siste tiden, skriver Nordlys.


Arya (2) kan være smittet av den mystiske hundesykdommen som sprer skrekk i Oslo.

For tre dager siden ble Arya (2) innlagt på AniCura i Tromsø med blodig diaré, oppkast og nedsatt allmenntilstand. Nå spekuleres det i om tilfellet kan være koblet til hundesykdommen som til nå har forårsaket syv hundedødsfall i Oslo.


Norsk Schäferhundklub avdeling Tromsø har valgt å avlyse to arrangement i Tromsø på grunn NKKs anbefalinger

– Det er veldig kjedelig å avlyse, men når NKK går ut med dette, så er det alvor. Da må man ta det til etterretning, sier Berit Schjølberg Hansen, leder i Norsk Schäferhundklub, avdeling Tromsø.

De har valgt å avlyse og utsette arrangementene Brukshundprøver NBF, og RIK og RIK-brukshundprøver som skulle gå av stabelen denne helga. Arrangementene blir utsatt til et senere tidspunkt.

Hansen forteller at de også har valgt å avlyse treningene de nærmeste dagene.

– Det er mange hunder lengre sør som er smittet, og det er mistenkte tilfeller i Tromsø også. Det som er sagt er at det vil komme mer informasjon om sykdommen etter helga, så da må vi bare vente og se det an, sier Hansen.

Så langt er det anslått at minst 20 hunder kan være døde av sykdommen som har rammet Østlandet den siste tiden. Mattilsynet anbefaler at nærkontakten mellom hunder begrenses.


Ukjent dødelig sykdom bekymrer hundeeiere i Norge og Sverige

Minst 20 hunder kan være døde av sykdommen som har rammet Østlandet den siste tiden. Nå er en rekke hundearrangementer avlyst. Også i Sverige er man bekymret.