Tromsø er en av ti kommuner der polet holder stengt på valgdagen

Selv om regjeringen har åpnet for alkoholsalg på valgdagen, er det kommunale vedtak i ti kommuner om null alkoholsalg på valgdagen.

STENGT: Vinmonopolets tre butikker i Tromsø holder stengt på valgdagen. Foto: Maria Holm Simonsen/Troms folkeblad 

nyheter

Hvis du vil kose deg med et glass vin på valgdagen, må du enten handle på forhånd, eller dra ut av kommunen på valgdagen. De aller fleste vinmonopol er åpne på valgdagen 9. september, men Tromsø har det til felles med blant annet Sande, Randaberg, Jørpeland, Stord, Karmøy og Ørnes, at polet holder stengt. Det opplyser Vinmonopolet på sine nettsider. Det gjelder altså alle de tre butikkene i Tromsø: Langnes, sentrum og Tromsdalen.

Fra 1. januar 2015 ble det nemlig tillatt for polet å holde åpent på en del helligdager, samt valgdagen. Ellers er det kommunene som bestemmer når det skal være tillatt å selge alkohol i den enkelte kommune, og i Tromsø er det vedtak som sier at de fortsatt skal holdes stengt.


Slik bryter du med feriedrikkingen

Denne uka er det skolestart over hele landet, og mange skal tilbake til jobb og hverdag. «Av-og-til» oppfordrer folk om å ta tilbake hverdagen også når det gjelder alkoholforbruket.


I forskrift om salgs-, skjenke- og åpningstider for Tromsø kommune heter det at «Salg og utlevering av øl og rusbrus (gruppe 1) skal ikke skje på søndager og helligdager, 1. og 17. mai, og på stemmedagen for stortingsvalg, fylkestingsvalg, kommunestyrevalg og folkeavstemning vedtatt med lov.».

Totalt er det 13 vinmonopol i disse ti kommunene som holder stengt.