Ung mann pågrepet etter innbruddsforsøk

Hendelsen skjedd natt til mandag. 

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!

nyheter

Klokka 04.07 mandag ble politiet varslet av et vaktselskap om et pågående innbrudd på Robukta Lodge på Sør-Tromsøya.

– Vi hadde en patrulje i sentrum og var på stedet to minutt senere. Da vi ankom møtte vi på en mannsperson i umiddelbar nærhet, som vi satt i sammenheng med hendelsen og pågrep, sier operasjonsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt.


Har pusset opp «rønna» i Robukta for millioner og leier ut til ellevill døgnpris

Etter årtiers forfall er gamle Robukta pusset opp og blir nå et eksklusivt overnattingssted. Leiepris: 10.000 kroner døgnet.


Mannen, som er i slutten av tenårene, har tilsynelatende ikke fått med seg verdier fra bygget.

– Han har ikke fått med seg noe som vi har oversikt over, men vi har ikke vært i kontakt med eier av bygget ennå. Han tok seg inn i bygget ved å knuse en glassrute i hoveddøra og pådro seg noen skader i den forbindelse. Han ble fremstilt for helsevesenet for sjekk, og er nå dimittert, sier Andreassen til iTromsø mandag morgen.

– Han erkjente ganske så umiddelbart at det var han som sto bak innbruddet, så dette skal nå videre gjennom etterforskning og påtalemyndigheten. Vi har sikret bevis og spor, og vil opprette straffesak.