Nå er det endelige valgresultatet klart

Klokken 18.30 tirsdag var alle stemmene i Tromsø kommune endelig talt opp. Fortsatt kan personstemmer og slengere avgjøre sammensetningen i kommunestyret.

  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Natt til tirsdag var valgresultatet for kommunestyrevalget i Tromsø kommune i hovedsak ferdig, men i løpet av tirsdag ettermiddag har også de siste stemmesedlene, de som har kommet inn fra tromsøværinger som har avgitt forhåndsstemmer i andre kommuner, kommet inn.Det endrer ikke mandatfordelingen, men den prosentvise oppslutningen har fått små endringer.

Arbeiderpartiet ender på 18,9 prosent, mens SV er oppe på 16. Høyre har gått litt ned når man tar med de siste stemmene, til 15,5 prosent.


De politiske kaffemøtene er i gang: – Nå blir det kamp om posisjoner og rollefordelinger

Det er fortsatt usikkert når de formelle forhandlingene skal starte, men ordførerkandidatene skal drikke mye kaffe de neste dagene.


I Tromsø avga 38.070 personer, eller 63,6 prosent av de stemmeberettigede, sin stemme. 421 personer stemte blankt, mens 45 stemmesedler ble forkastet.

Fortsatt venter vi på personstemmer og slengere, som vil være avgjørende for hvem som skal sitte i kommunestyret de neste fire årene.