Branntilløp på Gyllenborg skole

Onsdag formiddag begynte det å brenne i en søppelbøtte på et toalett på skolen.

TENTE PÅ SØPPELBØTTE: Noen fyrte onsdag formiddag på en søppelbøtte på et av toalettene på Gyllenborg skole. FOTO: RONALD JOHANSEN 

nyheter

– Vi fikk inn en automatisk brannalarm fra Gyllenborg skole klokken 11.47 onsdag, men allerede før vi hadde rykket ut fikk vi beskjed om at ansatte ved skolen hadde slukket brannen, sier operatør ved Tromsø brann og redning, Geir Hansen.

Han forteller at branntilløpet oppsto på et av skolens toaletter. Gyllenborg er en barneskole med 345 elever. Den ærverdige skolen ble påbegynt i 1909.

– Det var fyrt på i en søppelbøtte på et toalett. Det rakk ikke å bli noen røykutvikling annet enn at skolen luftet selv, da det ble slukket av ansatte etter kort tid. Alt ser ut til å være gjort etter boka, sier Hansen.

Evakuerte skolen

Skolen valgte å evakuere alle elevene, og brannvesenet tok også turen til skolen.

– Vi valgte å ta turen selv om situasjonen var under kontroll, sier Hansen som opplyser at politiet ikke er involvert i saken.

Rektor ved Gyllenborg skole, Jill Solheim-Nilsen, sier til iTromsø at skolen skal snakke med alle elevene torsdag. Hendelsen skjedde kort tid før skoledagen var slutt, da onsdagene er en såkalt kortdag.

– Ti år siden sist

– Vi ser selvfølgelig veldig alvorlig på hendelsen, og dette kunne fått store konsekvenser. Det er noe vi trenger å snakke med elevene om, for etter all sannsynlighet er det jo en av våre elever som har tent på i søppelbøtta, sier Solheim-Nilsen før hun legger til:

– Vi fikk slukket etter kort tid, og alle ble raskt evakuert. Dette var en ubetenksom handling, så enn så lenge håndterer vi situasjonen selv. Vi er heldigvis ikke plaget med dette, og det er i hvert fall ti år siden sist noe lignende skjedde, ser hun.