Idar Lettrem (63) fra Tromsø døde etter fallulykke

Lettrem, som siden midten av 2000-tallet har vært kommuneoverlege i Balsfjord, pådro seg alvorlige skader i ei fallulykke sist helg. Tirsdag gikk han bort.
nyheter

- Det var et sjokk å få høre at Idar ikke er blant oss mer, sier balsfjordordfører Gunda Johansen til Nye Troms.

Lettrem ble ansatt som kommuneoverlege på midten av 2000-årene. Han hadde da vært fast ansatt som lege i kommunen siden 1996, og jobbet før det i flere vikariater der siden slutten av 1980-tallet. Han var bosatt med sin familie på Storsteinnes.

– Han var en bauta i balsfjordsamfunnet. Han var veldig nær folket i kommunen, og man kunne henvende seg til ham både i og utenfor arbeidstid for å få svar og råd. Jeg vil si at Idar Lettrem i sin rolle var det nærmeste man i dag kan komme den gamle «landsbylegen», i og med at han tok et ansvar langt ut over det man kan forvente, sier ordføreren til avisen.

Hun ble orientert om dødsfallet onsdag morgen.

– Tanken våre går nå først og fremst til de pårørende som sto ham aller nærmest, sier Johansen.