Setter inn store ressurser i leteaksjon etter savnet mann

Mannen i 40-årene har vært savnet siden onsdag morgen.

Helikopter i leteaksjon ved Kroken alpinanlegg.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Troms politidistrikt meldte onsdag kveld at de hadde iverksatt en større leteaksjon i området ovenfor alpinanlegget i Kroken.

Pårørende tok kontakt med politiet etter at en mann i midten av 40-årene ikke hadde vært hjemme siden onsdag morgen og ikke gitt lyd fra seg siden da.


Har igangsatt leteaksjon etter mann i 40-årene

En mann i midten av 40-årene har vært savnet fra sitt hjem siden i morges.


Har funnet bilen

Bilen hans ble funnet ved alpinanlegget, og det ble iverksatt en større leteaksjon etter mannen, men søket onsdag kveld ga ingen resultater.

– Vi starter der vi slapp i går. Mye av arbeidet ble gjort i mørket, og nå skal vi utnytte dagslyset til å gå gjennom de områdene på nytt og ellers søke 360 grader rundt der vi fant bilen parkert, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt torsdag formiddag.

– Vi har ingen annen info enn at han var alene. Vi holder på i dag så lenge som det er forsvarlig. Det begrenser seg når det blir mørkt og det er vått og kaldt, men vi har et redningshelikopter som bistår nå på formiddagen både i søket og med å transportere personell ut i terrenget, sier Munkvold.

Mange i sving

Innsatsleder Morten Renland er tilstede ved Kroken alpinanlegg torsdag formiddag. Han forklarer at torsdagens regnvær og tåke gjør leteaksjonen i fjellet noe krevende. Mens iTromsø var tilstede ble letehunder fraktet opp fjellet i redningshelikopter.

– Det er en del tåke, men nå sender vi hundene opp for å lete, og vi har mer mannskap ute og leter i dag enn i går, sier Renland.

Politiets innsatsleder Morten Renland.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Torsdag formiddag har flere organisasjoner blitt tilkalt til Kroken alpinanlegg for å bidra til letaksjonen. Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, Tromsø Radio releliga, sivilforsvaret og et redningshelikopter er i sving.

Vær oppmerksom

Mange populære turer har startsted fra alpinanlegget, og Munkvold ber turgåere og eventuelle jegere være oppmerksomme.

– Hvis vedkommende har blitt skadet, er han trolig i terrenget. Det kan være han ikke er i stand til å kommunisere, så vi oppfordrer folk til å være oppmerksomme og følge med på omgivelsene deres, sier Munkvold.