Politiet samarbeider med K1, Jekta og Nerstranda for å takle utfordrende ungdom

Politiet er bekymra for fremveksten av et stadig mer voldelig ungdomsmiljø i Tromsø. Nå vil politiet ha rapporter fra ledelsen ved kjøpesentrene om hva ungdommen driver med.

ØNSKER SAMARBEID: Politikontakt Kenneth Helberg mener de ansatte i kjøpesentrene kan være tydelige voksenpersoner for ungdommen som ferdes der daglig.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

– Vi ser en økning i slåssing, avtalte slåsskamper, trusler, og ungdom som har begynt å lefle med rus, sier politioverbetjent i Tromsø Kenneth Helberg til NRK.

Politiet har uttrykt bekymring for fremveksten av et stadig mer voldelig ungdomsmiljø i byen. iTromsø skrev tidlig i juni om ungdomsskoleelever som bruker Snapchat til å avtale slåsskamper i sentrum.


Ungdommer lager bråk på havneterminalen:

Politiet: – De har ingen hemninger med å ty til uprovosert vold og trusler

En 16 år gammel gutt er anmeldt etter at han skal ha sparket i og etter politiet da politiet tok kontroll på ham på havneterminalen i helga.


Ifølge NRK har Kenneth Helberg i politiet tatt initiativ til et samarbeid med flere kjøpesentre for å prøve å gjøre noe med problemet.

SENTERLEDER PÅ NERSTRANDA: Veronica Evertsen vil tilby praksisplasser til ungdom som ønsker å jobbe et par dager i uka heller enn å gå på skole.  Foto: Ronald Johansen

– Det samarbeidet er veldig fruktbart for oss. Kjøpesentrene har kontakt med ungdommen hver dag. De kjenner dem godt, de prater med dem og de kan være tydelige voksenpersoner. I tillegg får vi vite hvem som er der og hvem som holder på med tull, sier Helberg.

Jekta rapporterer til politiet

Senterleder på Jekta, Laila Myrvang, sier at senteret har god kjennskap til ungdommene politiet snakker om. Hun har troen på at et samarbeid kan bidra til at politiet får bedre kontroll.

JEKTAS SENTERLEDER: Laila Myrvang samarbeider med politiet.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Vi har jevnlige møter, og rapporterer til hverandre ukentlig. På den måten kan både vi og politiet ha kontroll på hva som rører seg i byen, sier Myrvang til NRK.