Tromsø-selskap tildelt Ishavskrafts miljøpris

Ishavskraft mener det maritime leverandør- og serviceselskapet North Agency AS har gått langt utover kjernevirksomheten i sitt miljøengasjement.

PRISVINNER: Her mottar Marius Storli og Therese Ottosen i North Agency AS prisen. Foto: Frank Rune Isaksen/Firkant Mediedesign 

nyheter

Det er andre gang Ishavskraft deler ut prisen, som i fjor ble etablert for å spre engasjement rundt miljøarbeid og motivere til økt miljøfokus blant bedrifter i Nord-Norge.

Onsdag ble årets pris delt ut under LINK-konferansen i Alta. Den gikk til Tromsø-selskapet North Agency, som siden 2014 har levert sikkerhetsystemer, service og logistikktjenester til skipsfarten.

– Årets vinner har et stort miljøengasjement og det kommer tydelig frem både på hjemmesiden og på deres Facebook-side. De har engasjert seg langt utover sin kjernevirksomhet, sier Hedda Øisjøfoss i Ishavskrift.


Flere tusen brølte for klimaet

Klimabrølet har tatt mål av seg til å bli Norges største markering for klimakampen, og fredag ettermiddag brølte flere tusen mennesker foran Stortinget.


Hun viser til at selskapet på eget initiativ har etablert en miljøstasjon der fiskere og fritidsbåter kan levere farlig avfall i Tromvik.

– I arbeidet med miljøstasjonen fikk selskapet med en sen rekke samarbeidspartnere, skaffet finansiering og sørger nå for tømming, utdyper Øisjøfoss.

Selskapet er også en del av det fylkeskommunale og kommunale prosjektet Ren Kyst, der aktørene jobber for å bekjempe marin forsøpling. North Agency har også et samarbeid med universitetet, hvor studenter får delta i opprydningsarbeid på havet.

Øisjøfoss til at North Agency, som en del av prosjektet Grønn Mobilitet i regi av Fremtiden i våre hender, har investert i elsykler til de ansatte og forpliktet seg til å bytte ut bil med sykkel til og fra jobb.

– Vi er superfornøyd med at Ishavskraft har fått tips om oss, og at det var vi som fikk prisen. Vi håper at den oppmerksomheten vi nå får kan inspirere andre til å ta miljøansvar. Selv om vi er et lite selskap i byen, så har vi fått til mye på den fronten. Det er som Dalai Lama sier: «Tror du at du er for liten til å få til noe, så prøv å sov i et rom med ei mygg i», sier innehaver og daglig leder i North Agency, Marius Storli, til iTromsø.


Klimaaktivist Greta Thunberg hedres med pris

Den svenske 16-åringen Greta Thunberg har fått ungdommer over hele verden til å engasjere seg i klimasaken. Nå hedres hun med nok en pris.