Røykutvikling i trafostasjon på Tromsøya

Det ble strømbrudd på store deler av nordsiden av Tromsøya etter at det begynte å brenne i en trafostasjon.
nyheter

Klokken 11.30 søndag skriver politiet i Troms på Twitter at de har rykket ut til en trafostasjon etter melding om røykutvikling. Trafostasjonen står på Gimleveien. Nødetatene er på vei.

Kort tid etter melder politiet at det ikke er noen åpne flammer, og at Tromskraft og brannvesenet søker etter årsak.

I forkant av meldingen om røykutvikling var det strømbrudd på Tromsøya. 1350 husstander var uten strøm nord på øya, i områdene Hamna og Stakkevollan.

Like før klokken 15 søndag melder Troms kraft på sine nettsider at alle kundene som var berørt av strømbruddet nå har fått strømmen tilbake .

Driftssjef i Troms kraft nett, Per-Magne Johansen, bekrefter overfor iTromsø at branntilløpet i trafostasjonen er en av årsakene til strømbruddet.

– Om branntilløpet på Gimleveien er hele årsaken til strømbruddet vet vi ikke ennå, men det er i alle fall delvis årsaken til det. Men selv om det har vært røykutvikling, så kan vi koble om og forsyne fra andre områder, så kundene vil få tilbake strømmen, sier Johansen.

– Hva er grunnen til at det begynner å brenne i en trafostasjon?

– Det kan være mange grunner til det. Det kan være en skade, en kortslutning eller andre ting. Det er veldig store strømmer i omløp, sier Johansen.

Videre opplyser Johansen at montører jobber med å gi kundene strømmen tilbake.

– Vi har montører på stedet, de har begynt å feilsøke og så snart vi har funnet feilen kobler vi om nettet slik at de får strømmen tilbake, sier Johansen.