Evakuerer folk som bor innenfor sikkerhetsområdet

Klokka 22.52 onsdag melder politiet at de har besluttet å evakuere i forbindelse med tråler-brannen.

Politiet har begynt evakuering fra boliger i nærheten av den brennende tråleren.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

nyheter

– Politimesteren har besluttet evakuering innenfor sikkerhetsområde på 300 meter fra den brennende tråleren. Oppmøtested Rådhuset i Tromsø. De som bor i området vil bli kontaktet. De som trenger transport bes ta kontakt med politi på stedet, skriver politiet på Twitter onsdag kveld.

SISTE:


Har gitt opp å slukke tråleren – nå skal den senkes

Nødetatene har gitt opp håpet med å få slukket brannen på den russiske tråleren og må nå senke den for å unngå eksplosjon fra ammoniakktanken.


Alle må møte på Rådhuset

Slik står båten per klokka 23.30 onsdag kveld, over 12 timer etter at brannen startet.  Foto: Ronald Johansen

Britt Elin Steinveg, administrasjonssjef i Tromsø kommune, sier at det har gått ut tekstmelding fra deres varslingssystem til alle innenfor den radiusen politiet har satt og at de vil legge ut informasjon i sine kanaler.

Kommunen har satt krisestab for å ivareta de evakuerte og vil sørge for overnatting til alle.

– Alle de berørte må møte på Rådhuset slik at vi får registrert dem. Vi har åpna kantina her slik at man kan oppholde seg der inntil videre, og så vil vi kartlegge de som har behov for en alternativ overnattingsplass som ikke kan dra hjem til venner eller kjente for natten. Det er litt uavklart hvor lenge situasjonen vil vedvare, men vi har hotellrom på stand-by om noen trenger overnattingsplass, sier Steinveg.

Politiet skal også ha patruljer i området som er berørt.

92 berørte

Søstrene Tamara og Miriam Tessem var blant de som måtte evakueres i kveld og ble satt på bussen til Rådhuset. De var ikke sikre på hvor de skulle sove i natt.  Foto: Ronald Johansen

På en pressekonferanse klokka 21.30 ble det opplyst at det er 92 mennesker som bor innenfor sikkerhetssonen, da i hovedsak i deler av Ishavsvegen.

UNN vil ikke rammes av en eventuell evakuering.

Stenger veier

Bydrift sperrer veien i Breivika og politiet og Sivilforsvaret har begynt evakuering fra boliger i nærheten av den brennende tråleren.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ifølge Nordlys stenges også Tverrforbindelsen, Stakkevollvegen, Breivikatunnelen og Tromsøysundtunnelen for trafikk. Dramsvegen blir åpnet som en omkjøringsmulighet.

– Veiene vil være stengt så lenge vi opprettholder evakueringen, og det er per nå ikke klart for oss hvor lenge det vil vare, sier operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt.

Har vært i brann siden klokka 11.00

Den russiske tråleren brenner fremdeles, ved kai i Breivika Havn i Tromsø. Her ligger den i bakgrunnen ved den trafikkerte rundkjøringen i Breivika.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Onsdag rundt klokka 11.00 rykket nødetatene ut til en brann i den russiske tråleren «Bukhta Naezdnik», som har hjemmehavn i Murmansk, som lå til kai i Breivika da brannen startet.

Nødetatene har fremdeles ikke kontroll på brannen per klokka 23.00, og det er fare for eksplosjon i forbindelse med en ammoniakktank bak i båten.