Denne førte til mistanke om eksplosiver på politihuset

Politistasjonen stengte inngangspartiet etter mistanke om at en innlevert gjenstand inneholdt eksplosiver.

Politistasjonssjef Anita Hermandsen viser her fram øvingsgranaten som ble levert inn.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

- Det er en gjenstand vi ikke har fått identifisert. Det er fortsatt uavklart om den inneholder eksplosiver, men vi har stengt inngangspartiet. Vi har foreløpig ikke evakuert stasjonen, sa operasjonsleder Roy Tore Meyer like etter klokken 14 torsdag.

I forbindelse med dette stengte politiet inngangspartiet og området rundt stasjonen, i tillegg til å evakuere nærliggende lokaler.

Klokken 14.15 opplyser politiet at gjenstanden er identifisert som en øvingsgranat. Sperringen er nå opphevet og det er normal drift på politistasjonen igjen.

– Selv om vi raskt fant ut hva gjenstanden var, må vi ta slike hendelser på alvor, sier seksjonsleder for patrulje Yngve Widding om sperringen av området.

Malt i en gullfarge

Politistasjonssjef Anita Hermandsen forklarer at hendelsen oppsto etter at en kvinne leverte inn en eske i kundemottaket som inneholdt en håndgranat hun hadde funnet.

BLE STOPPET: Arvid Kjeldsen skulle torsdag ettermiddag et ærend på politistasjonen, men ble stoppet.   Foto: Ronald Johansen

- Vi har usikker på hva det var for noe og sperret derfor av området. Vi fant ganske raskt ut at dette var en øvingsgranat, sier Hermandsen.

Øvingsgranater er vanligvis blå, men denne var malt i en gullfarge.

Ikke ta det med til stasjonen

Gjenstanden ble funnet i nærheten av en utrast mur i Tromsø. Hermandsen sier at det ikke er uvanlig at publikum finner slike ting, men at det beste er å la det ligge der det blir funnet, og så ta kontakt med politiet.

– Vi ønsker helst at folk ikke tar slike ting med til politistasjonen. Vi ønsker at de gir beskjed om hvor de har funnet det. Vi vil sjekke tingene der de er, sier Hermandsen.